Menu
A+ A A-
maximos_netweek

05-03-2012_

Σημεία συνέντευξης του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ

Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου

στη ΝΕΤ

Εκπομπή «NETWEEK»

Δημοσιογράφος: Έλλη Στάη


Χρειάζεται μια ομοιογενής κυβέρνηση με συγκεκριμένο σχέδιο:

«Επιδιώκουμε την αυτοδυναμία και θα καταστήσουμε σαφές στον ελληνικό λαό το δίλλημα της κρισιμότητας αυτής εκλογικής αναμέτρησης και πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα το κατανοήσουν. Διεκδικούμε την αυτοδυναμία γιατί πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια ομοιογενής κυβέρνηση με συγκεκριμένο σχέδιο για να το υλοποιήσει.

Όσον αφορά τη συνεννόηση, η ΝΔ το έχει αποδείξει διαχρονικά. Η προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή είχε καλέσει σε εθνική συνεννόηση και ο κ. Παπανδρέου ήταν εκείνος ο οποίος αρνήθηκε και προέταξε το αίτημά του για εκλογές. Και με αυτοδυναμία ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει συνεννόηση».

Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών:

«Το μέγα ζητούμενο είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών, γιατί στο παρελθόν περίσσεψαν οι προεκλογικές υποσχέσεις και το μετεκλογικό έργο ήταν τραγικά αναντίστοιχο με τις υποσχέσεις που εδίδοντο. Εμείς, αυτά τα δύο χρόνια  που βρεθήκαμε στην αντιπολίτευση προσπαθήσαμε να είμαστε χρήσιμοι χωρίς να περιοριζόμαστε στην εύκολη κριτική. Και στο Ζάππειο Ι και στο Ζάππειο ΙΙ παρουσιάσαμε συγκεκριμένες προτάσεις. Και ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης που έχουμε μπροστά μας θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για μέτρα ανάπτυξης που μπορούμε να εφαρμόσουμε την επόμενη μέρα για να υπάρξει αναστροφή, να υπάρξει επανεκκίνηση της χώρας σε όλους τους τομείς».

Αν επικρατήσει το συναίσθημα θα έχουμε χαοτική κατάσταση:

«Αν οι πολίτες ψηφίσουν στις εκλογές μόνο με το συναίσθημα -όπως καταγράφεται αυτή την ώρα στις δημοσκοπήσεις- και έχουμε μια πολυκομματική βουλή με κόμματα και κομματίδια που απλά εκφράζουν έναν καταγγελτικό λόγο και δεν πιστεύουν στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, η επόμενη μέρα θα είναι μια χαοτική, μια ανεξέλεγκτη κατάσταση και αυτό θα πρέπει όλοι να το σταθμίσουν σοβαρά».

Άδικο να τους βάζουμε όλους «σε ένα σακί»:

«Η πολιτική τάξη ελέγχεται αυτή τη στιγμή για αναποτελεσματικότητα. Αλλά είναι ισοπεδωτικό και άδικο να τους βάζουμε όλους σε ένα σακί. Εμείς κάναμε κριτική στο 1ο Μνημόνιο, ότι ήταν λάθος συνταγή, αλλά λέγαμε ότι ήταν κακός και ο μάγειρας. Αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλάμβανε δεσμεύσεις, χρονοδιαγράμματα, έδινε υποσχέσεις στους Ευρωπαίους εταίρους, τις οποίες δεν τηρούσε και γι’ αυτό έφτασε η εικόνα της χώρας στο ναδίρ. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και χρόνος για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία ως χώρα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία μετά τις εκλογές να τα καταφέρουμε».

back to top