Menu
A+ A A-

Μάξιμος: Το εμβόλιο καθοριστικό βήμα ελευθερίας!

Μαξιμος Εμβολιο 1

Αθήνα, 7 Μαΐου 2021


ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Το εμβόλιο καθοριστικό βήμα ελευθερίας!

«Ήρθε, επιτέλους, το πλήρωμα του χρόνου και για ‘μας! Ομολογουμένως, ανέμενα από καιρό τη σημερινή ημέρα που θα είχα τη δυνατότητα και εγώ να λάβω την πρώτη δόση του εμβολίου για τον COVID-19. Αισθάνομαι ότι πράγματι είναι ένα καθοριστικό βήμα προς την ελευθερία, ένα βήμα προς την επιστροφή σε μια φυσιολογική ζωή, σε μια κανονικότητα». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τον εμβολιασμό του για τον COVID 19.
Ο επικεφαλής της ΔΣΟ πρόσθεσε ότι «είναι αλήθεια πως για πάνω από έναν χρόνο έχουμε όλοι μας κουραστεί από αυτήν την πρωτοφανή και δύσκολη κατάσταση, με τους αναγκαίους περιορισμούς στην καθημερινότητά μας, που επέβαλε η αντιμετώπιση της πανδημίας.
Οι αρνητικές συνέπειες είναι σοβαρές, τόσο στην οικονομική ζωή της χώρας, όσο και στην ψυχολογία των πολιτών. Η μόνη διέξοδος είναι οι μαζικοί εμβολιασμοί, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα άτρωτο τείχος προστασίας.
Θέλω να πω ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας, που στέκεται με αυταπάρνηση στις επάλξεις της μάχης με την πανδημία! Τους είμαστε ευγνώμονες! Η αποτελεσματικότητα και ο υψηλός επαγγελματισμός του κρατικού μηχανισμού και των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών, καθώς και η αθρόα προσέλευση των πολιτών για τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα των νέων, μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι ο τελικός στόχος θα επιτευχθεί. Εύχομαι το θέρος, που βρίσκεται προ των πυλών, να έχουμε αποκαταστήσει στο μέγιστο βαθμό τις δραστηριότητές μας, όπως ήταν πριν από την έκρηξη της πανδημίας».

Μαξιμος Εμβολιο 2

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος προς Χρ. Στυλιανίδη: Συνεργασία ΔΣΟ-ΕΕ για την προστασία των χριστιανών της Μ. Ανατολής

Χαρακόπουλος Στυλιανίδης

Αθήνα, 7 Μαΐου 2021

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ:

Συνεργασία ΔΣΟ-ΕΕ για την προστασία των χριστιανών της Μ. Ανατολής

«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον διορισμό σας από το Κολέγιο των Επιτρόπων στη κρίσιμη θέση του Ειδικού Απεσταλμένου για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας των πεποιθήσεων εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Τα παραπάνω τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο συγχαρητήριο μήνυμά του στον κ. Χρήστο Στυλιανίδη, για την ανάληψη των καθηκόντων του Ειδικού Απεσταλμένου για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας των πεποιθήσεων εκτός της ΕΕ.
Ο επικεφαλής της ΔΣΟ συγχαίρει, εκ μέρους του διεθνούς θεσμού, τον πρώην Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων και του εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντά.
Στο μήνυμά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημειώνει ότι «όπως και ο ίδιος γνωρίζετε, η ΔΣΟ έχει ως σήμερα επιδείξει συνέπεια στο πεδίο της υπεράσπισης των θρησκευτικών ελευθεριών, ιδιαιτέρως για τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι έχουν υποστεί ανηλεείς διώξεις λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Ο κίνδυνος της εξάλειψης του χριστιανικού στοιχείου από χώρες που από αιώνων βρίσκονται εκεί θα πρέπει να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς, ώστε να προωθηθεί και να εμπεδωθεί μια ατμόσφαιρα θρησκευτικής ελευθερίας και ειρηνικής συμβίωσης όλων των θρησκευτικών ομάδων και εκεί, όπως και παντού στον κόσμο. Άλλωστε, είχατε και ο ίδιος τη δυνατότητα να διαπιστώσετε την υφιστάμενη κατάσταση, όπως και τις δικές μας πρωτοβουλίες, συμμετέχοντας -ως Επίτροπος τότε της ΕΕ- στο Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε η ΔΣΟ στη Βηρυτό τον Απρίλιο 2018, με θέμα: “Ενότητα στην πολυμορφία και βασικές αρχές ελευθερίας για τους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στην Μέση Ανατολή”.
Στο πλαίσιο αυτό ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε προς όφελος της ειρήνης και της ελευθερίας».

Read more...

M. Χαρακόπουλος: Να επανεξεταστεί η δημιουργία φωτοβολταϊκών στην Αετοράχη • Kινδυνεύει να μετατραπεί σε “χωριό ηλιακών συλλεκτών”

Μαξιμος Βουλη χέρια 2

Αθήνα, 6 Μαΐου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Να επανεξεταστεί η δημιουργία φωτοβολταϊκών στην Αετοράχη

• Κινδυνεύει να μετατραπεί σε “χωριό ηλιακών συλλεκτών”

Την επανεξέταση της δημιουργίας φωτοβολταϊκού σταθμού (φ/σ) ισχύος 36 MW σε έκταση περίπου 1.100 στρεμμάτων στην περιοχή της Αετοράχης Ελασσόνας, λόγω πλήθους αρνητικών συνεπειών που συνεπάγεται η κατασκευή του, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με Αναφορά που κατέθεσε στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά του ζητά να εξεταστούν με τη δέουσα προσοχή τα στοιχεία που με τεκμηρίωση κατατίθενται στην Ανοιχτή Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Αετοράχης του δήμου Ελασσόνας –την οποία επισυνάπτει- όσον αφορά στο σχέδιο εκμίσθωσης έκτασης στην περιοχή, όπου τονίζεται ότι «η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αφενός έκπληξη και αφετέρου εύλογα ισχυρό κύμα αντίδρασης και αγανάκτησης των κατοίκων της Αετοράχης αλλά και των παρακείμενων οικισμών».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενους στους αρμόδιους υπουργούς ενημερώνει για τις σημαντικότερες αρνητικές συνέπειες που –σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή- θα προκληθούν, όπως είναι:
• Η καταστροφή της αισθητικής του τοπίου.
• Η εκμηδένιση των εκτάσεων βόσκησης.
• Η αναίρεση των πράξεων διανομής της εν λόγω έκτασης στους κατοίκους.
• Η κατάργηση της πεζοπορικής διαδρομής σπήλαια - ερείπια βυζαντινής μονής Αγίου Γεωργίου του 15ου αιώνα - πρώην λατομική περιοχή και μονοπατιού προς το εικονοστάσιο του Αγίου Ιωάννη.
• Η αδυναμία δημιουργίας δασικών δρόμων και πρόσβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
• Ο κίνδυνος αύξησης των πλημμυρών.
• Η αλλαγή μορφολογικών και τοπογραφικών εργασιών λόγω εκτεταμένων εργασιών διαμόρφωσης της χερσαίας γης.
• Η κατάληψη μέρους δασικής έκτασης και η καταστροφή εκατοντάδων αυτοφυών δέντρων.
• Ο περιορισμός πρόσβασης στα δύο σπήλαια της περιοχής, που έχουν ανακηρυχθεί τοπία εξαιρετικού κάλλους.
• Η αποκοπή της πρόσβασης στο πευκοδάσος και σε ορεινά μονοπάτια προς την κορυφή αλλά και τις παρυφές του βουνού.
Αξίζει, επίσης, να επισημανθεί, όπως αναφέρει και η επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής της Αετοράχης ότι «η αδειοδοτηθείσα από τη ΡΑΕ περιοχή είναι ακατάλληλη για φ/σ λόγω: α) σκίασης της από ορεινό όγκο, β) βορειοδυτικού προσανατολισμού, γ) έλευσης της άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας περίπου 2 ώρες μετά την ανατολή του ηλίου και δ) μη επίπεδης μορφολογίας.
Εν κατακλείδι και εφόσον υλοποιηθούν όλοι οι σχεδιαζόμενοι φ/σ, το χωριό της Αετορράχης θα έχει περικυκλωθεί και οι κάτοικοι της θα έχουν οπτική όχληση (ανατολικά, βόρεια και δυτικά) από συνολικά 5 φ/σ, γεγονός ίσως μοναδικό και παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία, μετατρέποντάς το σε “χωριό ηλιακών συλλεκτών” και κάνοντας τη ζωή των κατοίκων σε αυτό ανυπόφορη».
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο κυβερνητικός βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς την αξιολόγηση και την ικανοποίηση του αιτήματος της Συντονιστικής Επιτροπής Αετοράχης του δήμου Ελασσόνας και την ενημέρωσή του επ’ αυτού.

Read more...

Μάξιμος: Εύλογη η παράταση στο επιδοτούμενο φιλοπεριβαλλοντικό ″Κομφούζιο″

ΜΑΞΙΜΟΣ ΤΖΙΑΜΙ

Αθήνα, 5 Μαΐου 2021

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Εύλογη η παράταση στο επιδοτούμενο φιλοπεριβαλλοντικό ″Κομφούζιο″

«Το αίτημα του Συλλόγου των Επαγγελματιών Γεωπόνων Λάρισας για παράταση στις αλλαγές και τις τροποποιήσεις για την δράση ″Κομφούζιο″ ήταν εύλογο. Δεδομένου ότι ο αντίκτυπος της επιδοτούμενης αυτής δράσης έχει θετικότατο περιβαλλοντικό πρόσημο, καθώς μειώνονται οι ψεκασμοί με εντομοκτόνα, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τα άμεσα αντανακλαστικά του ΥπΑΑΤ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υλοποιηθεί θεσμικά η παράταση και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε αγρότες και γεωτεχνικούς».
Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την απάντηση που έλαβε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου σε ερώτησή του για την παροχή παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία για τροποποιήσεις στους δικαιούχους της επιδοτούμενης φιλοπεριβαλλοντικής δράσης ″Κομφούζιο″.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από το αιτιολογημένο αίτημα του Συλλόγου των Επαγγελματιών Γεωπόνων Λάρισας, είχε απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας να παραταθεί η προθεσμία υποβολής αλλαγών της 15ης Απριλίου στην δράση 10.1.08 (Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων, “Κομφούζιο”) του Μέτρου 10 “Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα” του ΠΑΑ 2014-2020. Όπως επεσήμανε στην ερώτησή του, οι δυσκολίες επικοινωνίας από τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, η αναστάτωση λόγω της πρόσφατης σεισμικής δραστηριότητας στο νομό Λάρισας, άλλα και η μέριμνα για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα από την πλειάδα μεταβιβάσεων προς τους υποψήφιους νέους αγρότες που θα δηλωθούν στις αιτήσεις ΟΣΔΕ του 2021, αιτιολογούν επαρκώς την παράταση για τις τροποποιήσεις στη εν λόγω δράση.
Στην απάντησή του, ο αρμόδιος υφυπουργός σημειώνει ότι «δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στο τρέχον έτος λόγω της πανδημίας αλλά και άλλων παραγόντων που επηρεάζουν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Π.Α.Α. 2014-2020 εξέδωσε την αριθ. 1413/13-4-2021 (Α∆Α: 6ΠΨΚ4653ΠΓ-ΓΜΧ) 9η τροποποίηση της Εγκυκλίου τροποποιήσεων – μεταβιβάσεων, βάσει της οποίας μετατίθεται η καταληκτική προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων τροποποίησης και μεταβίβασης Τ∆ έτους εφαρμογής 2021 για το σύνολο των τριών (3) Προσκλήσεων της δράσης, από την μέχρι σήμερα ισχύουσα 15/4/2021 στη νέα καταληκτική προθεσμία 31/5/2021. Η τροποποίηση θα βρίσκεται αναρτημένη στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr, του Π.Α.Α. www.agrotikianaptixi.gr και του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr».

Read more...

Μάξιμος: Αρωγή σε παγετόπληκτους αγρότες, κονσερβοποιούς και εργαζόμενους

Μάξιμος Βουλή 6

Αθήνα, 3 Μαΐου 2021

ΖΗΤΑ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΠΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟ:

Αρωγή σε παγετόπληκτους αγρότες, κονσερβοποιούς και εργαζόμενους

Τη στήριξη των αγροτών, των συνεταιρισμών και των επιχειρήσεων μεταποίησης των φρούτων, που επλήγησαν από τους παγετούς του Μαρτίου και Απριλίου 2021, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό.
Ο Θεσσαλός πολιτικός με Αναφορά που κατέθεσε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, συνηγορεί στο σχετικό αίτημα που διατύπωσε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων, με επιστολή που του απηύθηνε ο πρόεδρός της κ. Χρήστος Γιαννακάκης και ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Αποστόλου.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που έγινε το προηγούμενο διάστημα αποδέκτης της απόγνωσης των αγροτών του νομού Λάρισας, στην Αναφορά του υποστηρίζει ότι οι ζημιές σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν στο 100% με τραγικές συνέπειες για την οικονομία σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Και τούτο διότι, όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα που επισυνάπτει «οι επιχειρήσεις του κλάδου θα λειτουργήσουν με εξαιρετικά μειωμένη δυναμικότητα και ορισμένες ίσως δεν λειτουργήσουν καθόλου. Απειλείται έτσι άμεσα το μέλλον ενός κλάδου που από τα μεταποιημένα προϊόντα (κονσέρβες, χυμοί, κατάψυξη) εισάγει στη χώρα περισσότερα από 400 εκ. ευρώ και από τα νωπά περισσότερα επίσης από 350 εκ. ευρώ και απειλείται η θέση του leader της παγκόσμιας αγοράς για την κομπόστα ροδάκινου που με τόσους κόπους και θυσίες καταχτήθηκε».
Επειδή ο κλάδος των πυρηνοκάρπων αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις ανυπέρβλητες αυτές καταστάσεις ζητούν την αρωγή της πολιτείας.

Τα προτεινόμενα μέτρα στήριξης για τον πρωτογενής τομέα είναι:
1. Άμεση νέα πρόσληψη γεωπόνων εκτιμητών λόγω της μεγάλης έκτασης των ζημιών, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν με ταχύτητα οι εκτιμήσεις.
2. Προκαταβολή αποζημίωσης ανά στρέμμα με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2021, διότι λόγω του υψηλού ποσοστού ζημίας και της έκτασης, οι παραγωγοί μέχρι την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
3. Να μην καταβληθούν εκτιμητικά τέλη και να γίνει συμψηφισμός της αποζημίωσης με τα ασφάλιστρα αποκλειστικά μόνο για αυτή την περίπτωση των ζημιών. Όσοι κατέβαλαν ήδη εκτιμητικά τέλη, αυτά να συμψηφιστούν.
4. Να γίνουν τραπεζικές ρυθμίσεις στους πληγέντες παραγωγούς με επιδότηση του επιτοκίου.
5. Η αποζημίωση να καταβληθεί στο 100% της ζημίας, χωρίς απομειώσεις.
6. Ποικιλίες των οποίων η παραγωγή καταστράφηκε και ο κανονισμός του ΕΛΓΑ τις εξαιρεί να αποζημιωθούν.
7. Να καταργηθεί το μέγιστο όριο της αποζημίωσης των 70.000 ευρώ και να επανέλθει το όριο των 250.000 ευρώ.
8. Οπωρώνες στους οποίους επλήγη και το φυτικό κεφάλαιο, να αποζημιωθούν.
9. Να γίνει αναστολή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων.
10. Μέριμνα για την είσπραξη από τις συνεταιριστικές οργανώσεις της αξίας των χορηγηθέντων γεωργικών εφοδίων.

Τα μέτρα στήριξης που προτείνονται για την Τυποποίηση – Μεταποίηση είναι:
1. Η μειωμένη η και καθόλου λειτουργία των επιχειρήσεων θέτει άμεσα θέμα διατήρησης του μόνιμου προσωπικού και μεγάλο περιορισμό του εποχιακού. Η επιδότηση της εκπαίδευσης εντός του χώρου εργασίας θα επιτρέψει τη συνέχιση της λειτουργίας των συμβάσεών τους.
2. Το ανά μονάδα κόστος των παραγόμενων προϊόντων θα εκτιναχθεί λόγω της σταθερότητας των παγίων δαπανών καθιστώντας την πώλησή τους δύσκολη ως αδύνατη. Η επιδότηση των παγίων δαπανών κατά τη φιλοσοφία του άρθρου 29 του ν.4772/2021 είναι απαραίτητη.
3. Τα δανειακά προγράμματα των εταιριών είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν με μειωμένη λειτουργία τους. Προτείνεται: Α) Αναστολή πληρωμής τοκοχρεολυσίων 2021-22 και ρύθμιση των πληρωμών με έναρξη από 31.3.2023 σε βάθος 10ετίας Β) Η πλήρης επιδότηση των δεδουλευμένων τόκων των παραπάνω δανείων.
4. Οι εταιρίες του κλάδου διαθέτουν ακίνητα μεγάλης επιφάνειας για τους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης. Η τουλάχιστον 2ετής αναστολή καταβολής των φόρων και επιβαρύνσεων που προκύπτουν από αυτά είναι απαραίτητη.
5. Πολλές εταιρίες «τρέχουν» επιδοτούμενα επενδυτικά προγράμματα. Η αναμενόμενη μείωση του κύκλου εργασιών εύλογα θα δημιουργήσει προβλήματα στην υλοποίησή τους. Θα πρέπει να εγκριθεί η τουλάχιστον 2ετής παράταση υλοποίησής τους.
6. Η στήριξη των εξαγωγών χρειάζεται χρηματοδότηση των συμμετοχών σε εκθέσεις και προγράμματα προώθησης.
7. Σε περιόδους περιορισμένης διαθεσιμότητας φρούτων ενισχύεται η παράνομη και παράτυπη διακίνηση τους (μαύρη διακίνηση). Είναι ευθύνη της πολιτείας να διαμορφώσει μέτρα εξυγίανσης του εμπορίου.
8. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό. Πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλιστεί η ομαλή (έστω και περιορισμένη) λειτουργία των μονάδων με τον εμβολιασμό του συνόλου του προσωπικού κατά προτεραιότητα.

Για τους εποχιακούς εργαζόμενους προτείνεται να ενταχθούν και φέτος στο ταμείο ανεργίας ανεξαρτήτως του αριθμού ημερομισθίων, εφόσον το δικαιούνταν την προηγούμενη χρονιά. Το ίδιο προτείνεται και για τις εταιρείες-προμηθευτές του κλάδου, όπως παραγωγοί υλικών συσκευασίας, μεταφορείς κλπ.

 

Read more...

Πασχάλιες Ευχές Μάξιμου Χαρακόπουλου με την Ανάσταση από τη Μονή της Χώρας

ΚΑΡΤΑ ΠΑΣΧΑ 21

Με τη μοναδική νωπογραφία “Η Ανάστασις” από την ιστορική Μονή της Χώρας στην Πόλη, που η Τουρκία πέρυσι ασεβώς μετέτρεψε σε τζαμί, οι ευχές μου για Καλό Πάσχα σε όλους τους Ορθοδόξους όπου γης!

Εύχομαι το μήνυμα της Ανάστασης να φτάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι και σε κάθε συνάνθρωπό μας, φέροντας την ελπίδα της νίκης της ζωής επί του θανάτου, που φέτος στις συνθήκες της ζοφερής πανδημίας, το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Καλό Πάσχα!

Μάξιμος Χαρακόπουλος
Γενικός Γραμματέας Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

Βουλευτής Ν. Λαρίσης - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Read more...

Μάξιμος: Μέτρα στήριξης των μικρών τυροκομείων

Μάξιμος Βουλή 3

Αθήνα, 30 Απριλίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Μέτρα στήριξης των μικρών τυροκομείων

Τη διεθνή προστασία των ΠΟΠ/ΠΓΕ Γαλακτοκομικών προϊόντων, την νομιμοποίηση λειτουργίας ημερήσιων ωρών και Κυριακής, καθώς το γάλα για τα ΠΟΠ πρέπει να τυροκομείται εντός 24 ωρών και τη χρήση των κλαρκ εντός των τυροκομείων ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με Αναφορά του στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό και Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά του συνηγορεί στα αιτήματα που διατυπώνονται σε σχετική επιστολή του Συλλόγου Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας, στην οποία καταγράφονται τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και εμπορίας που αντιμετωπίζουν τα τυροκομεία, μέλη του Συλλόγου, που συνιστούν οικογενειακές επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «λόγω της αλλοιώσιμης φύσης του γάλακτος και της απαίτησης του προτύπου για την Φέτα ΠΟΠ, τα τυροκομεία λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα, σε 1 βάρδια (ως και 10 ώρες) κατά την γαλακτοκομική περίοδο που διαρκεί περίπου 9 μήνες, ενώ το υπόλοιπο διάστημα του έτους, λειτουργούν παραγωγικά ορισμένες μέρες ή ώρες της ημέρας. Η ιδιαιτερότητα αυτή των Τυροκομείων δεν έχει περιληφθεί σε κανένα από τους Νόμους που ρυθμίζουν την εργασία και τις εξαιρέσεις από την υποχρεωτική ανάπαυση της Κυριακής και αργιών (Β.Δ.748/1966 αρθ.7, όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 96. Παρ.2 του 4764/2020 με ισχύ από 23/12/2020). Η εξαίρεση έχει δοθεί μόνο για τους μισθωτούς των επιχειρήσεων παστεριώσεως γάλακτος και παρασκευής εκ τούτου προϊόντων, που λειτουργούν με 3 βάρδιες επί 24ώρου βάσεως. Έτσι, ενώ οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου των Γαλακτοκομικών προστατεύονται από τον νόμο, τα μικρά τυροκομεία κινδυνεύουν να θεωρούνται παράνομα και να κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμων από την επιθεώρηση εργασίας».
Επιπλέον, με την Αναφορά του ο κ. Χαρακόπουλος ζητά τη νομοθετική ρύθμιση για την χρήση κλαρκ εντός των τυροκομείων, που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των μέσων συσκευασιών και παλετών τυριών/γαλακτοκομικών, και μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία σχετική νομοθετική πρόβλεψη. Το πρόβλημα σήμερα –όπως υποστηρίζουν- είναι αξεπέραστο, καθώς η έκδοση άδειας χειριστή κλαρκ είναι μια πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια, ενώ η πρόσληψη αδειούχων χειριστών από τα μικρά τυροκομεία είναι δύσκολη, αφενός γιατί στην επαρχία δεν υπάρχει προσφορά, αφετέρου γιατί δεν είναι δυνατόν ένας μόνιμος εργαζόμενος να προσλαμβάνεται για να εκτελεί μόνο τις ολιγόλεπτες μεταφορές τμηματικά κατά την διάρκεια της ημέρας. Για τον λόγο αυτό ζητείται η απλοποίηση της χρήσης κλαρκ εντός των τυροκομείων και η ίδρυση Σχολών εκπαίδευσης χειριστών ώστε να μπορούν οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα τυροκομεία να αποκτήσουν άδεια χειρισμού.
Τέλος προτείνεται η δημιουργία ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΟΠ/ΠΓΕ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, το οποίο θα διαχειρίζεται νομικά και διπλωματικά τα θέματα προστασίας τους σε διεθνές επίπεδο, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και τα αρμόδια τμήματα των Υπουργείων Εξωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Να ξαναδούμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το αύριο!

ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΟΥΛΗ 1

Αθήνα, 29 Απριλίου 2020

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ:

Να ξαναδούμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το αύριο!

«Η εθνική παλιγγενεσία μας υπενθυμίζει ότι οι Έλληνες, παρά τις δυσχέρειες, μπορούμε να βρίσκουμε τη δύναμη και να ξεπερνούμε τις δυσκολίες, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών. Είναι μεγάλο το χρέος μας να ξαναδούμε σε βάθος την ταυτότητά μας, τον ρόλο μας στον σύγχρονο κόσμο, το καθήκον μας ως κληρονόμοι ενός μεγάλου πολιτισμού. Και είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός πως οι Έλληνες αισθανόμαστε ακόμη σε αυτές τις ιδιόμορφες συνθήκες, που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και μετά από μια παρατεταμένη υπερδεκαετή κρίση, αισιοδοξία για το αύριο και αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ξενάγηση στην Έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία, δύο αιώνες μετά», που διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων.
Μαζί με τον Θεσσαλό πολιτικό στην ξενάγηση ήταν και η διεθνούς φήμης εικαστικός κ. Μάρα Καρέτσοs, Καλή Πρέσβειρα της Ελλάδας, με καταγωγή από τη Λάρισα, η οποία διακρίνεται εκτός από την αγάπη της για την τέχνη και για την αγάπη της για την Ελλάδα. Η ξενάγηση έγινε από τον δρ Θοδωρή Κουτσογιάννη, Έφορο της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής.
Ο επικεφαλής της ΔΣΟ, στη δήλωσή του τόνισε, επίσης, ότι «περιδιαβαίνοντας τις αίθουσες αυτής της περίφημης Έκθεσης που διοργάνωσε η Βουλή των Ελλήνων, προς τιμή των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, ο επισκέπτης επιβεβαιώνει ότι η επανάσταση του 1821 θα συνεχίζει στο διηνεκές να νοηματοδοτεί την ύπαρξη του νέου ελληνισμού, να τον συνδέει με το μακρύ παρελθόν του έθνους μας και να καθοδηγεί τα βήματά του για το μέλλον. Αν στους δύο αιώνες που πέρασαν από το 1821 κάναμε όντως πολλά, παρά τις αντιξοότητες και τις τραγωδίες της ιστορίας, στη τρίτη εκατονταετηρίδα, με εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, μπορούμε να πετύχουμε ακόμη υψηλότερους στόχους».
Η Έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία, δύο αιώνες μετά» επιχειρεί να αναδείξει καίρια στρατιωτικά, πολιτικά και διπλωματικά γεγονότα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, καθώς και σημαίνοντες προσωπικότητες του Αγώνα, και αναπτύσσεται σε 3 αίθουσες του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΟΥΛΗ 2

Read more...

Ζέττα σε Μάξιμο: Με μοριοδότηση στις πανελλαδικές οι μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών

Μαξιμος Ζέττα

Αθήνα, 28 Απριλίου 2021

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΕΤΤΑΣ ΣΕ ΜΑΞΙΜΟ:

Με μοριοδότηση στις πανελλαδικές οι μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών

«Οι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των Γενικών Ενιαίων Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων των περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται και για μαθητές/τριες και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις περιοχές του προηγούμενου εδαφίου, ακόμα κι αν υποβάλλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Τα παραπάνω ξεκαθαρίζει στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε ερώτησή του για τη μοριοδότηση στις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών από τις επαρχίες του νομού Λάρισας που επλήγησαν από τους σεισμούς της 3ης και 5ης Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος είχε ήδη από τις 6 Μαρτίου απευθύνει το ερώτημα αυτό προς το υπουργείο Παιδείας, επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία, ενώ επανήλθε επί του θέματος στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως στις 10 Μαρτίου.
Στην απάντησή της η αρμόδια υφυπουργός επισημαίνει ότι «το δικαίωμα αυτό ισχύει μόνο για όσους υποβάλλουν αίτηση-δήλωση και συμμετέχουν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου ή στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων συνέβη το περιστατικό και αφορά στην εισαγωγή κατά το οικείο ακαδημαϊκό έτος. Η περιοχή πρέπει να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ν. 3013/2002. Για την περίπτωση αυτή απαιτείται κάθε φορά η έκδοση σχετικής απόφασης της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με την απόφαση αυτή καθορίζεται το ειδικό ποσοστό στο οποίο αποδίδεται βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία λυκείου, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό, το οποίο ποσοστό δεν υπερβαίνει ανά κατηγορία το 2%».
Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι προϋπόθεση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ είναι οι υποψήφιοι «να έχουν πετύχει συνολικό αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο με το 70% του αριθμού των μορίων που πέτυχε ο τελευταίος επιτυχών της κατηγορίας του στη συγκεκριμένη σχολή ή τμήμα κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος». Όπως σημειώνει η κ. Μακρή «παρόμοια υπουργική απόφαση εκδόθηκε στις 5.10.20 για το δημοτικό διαμέρισμα Φαναρίου Πάργας και των περιοχών του Δήμου Πρέβεζας που επλήγησαν από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020».

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για σεισμούς
Η αρμόδια υφυπουργός ενημερώνει επιπλέον ότι οι Κτηριακές Υποδομές, «σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων προέβησαν σε αυτοψίες για να διαπιστώσουν την καταλληλότητα των σχολικών κτηρίων, κατέγραψαν τις ζημιές, για να ξεκινήσει η άμεση αποκατάστασή τους. Σύμφωνα με το έγγραφο με αριθμό 2960/24.3.21 της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διοικητικής, Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το οποίο εστάλη στο Υπουργείο μας, καταγράφηκαν αμέσως τα ακατάλληλα για χρήση κτήρια στο Δήμο Λαρισαίων, ενώ δεν υπήρξαν αντίστοιχα κτήρια σχολικών μονάδων προς κατεδάφιση». Επίσης, γίνεται γνωστό ότι «για το σχολικό έτος 2020-2021, με ευθύνη του διευθυντή κάθε σχολικής μονάδας και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνέταξε σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ειδικού κινδύνου για όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λαρίσης υλοποίησε ενημερωτικές και επιμορφωτικές δράσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα, για το σεισμικό φαινόμενο, τις επιπτώσεις του και τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν σε τέτοια ξαφνικά φυσικά φαινόμενα, όπως ο σεισμός. Διοργάνωσαν ασκήσεις ετοιμότητας, με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των μαθητών και του συνόλου του προσωπικού».
Τέλος, η κ. Μακρή αναφέρεται στη πρόβλεψη που υπήρξε για την ενισχυτική διδασκαλία για την υποστήριξη και την προετοιμασία των μαθητών της Γ ́ Τάξης των Λυκείων μέσω τηλεκπαίδευσης, ως «ένα πρόσθετο μέτρο που ελήφθη από το Υπουργείο μας».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Λάθος ο κατακερματισμός της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής! - Όλοι οι Έλληνες ένιωσαν υπερηφάνεια από τη στάση Δένδια!

maximos thessalia

Αθήνα, 27 Απριλίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Λάθος ο κατακερματισμός της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής!

•Όλοι οι Έλληνες ένιωσαν υπερηφάνεια από τη στάση Δένδια!

«Το ελληνικό κράτος αντιμετώπισε φοβικά και αποσπασματικά το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ευρύτερα της Μ. Ασίας. Είναι λάθος το γεγονός ότι έχουμε κατακερματίσει τρόπον τινά την Γενοκτονία. Η Γενοκτονία ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο που είχε να κάνει με το σύνολο των χριστιανικών πληθυσμών που ζούσανε στην οθωμανική αυτοκρατορία. Με τις εισηγήσεις των Γερμανών της τότε εποχής, οι Τούρκοι θεώρησαν ότι είναι απειλή για το οθωμανικό κράτος και τον τουρκικό εθνικισμό που αναδύονταν η παρουσία χριστιανών, Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη “ΘΕΣΣΑΛΙΑ Tηλεόραση” και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ακόμη ότι «είναι θετικό ότι η Ελλάδα αναπτύσσει μια ιδιαίτερη ενεργή διπλωματία τα τελευταία δύο χρόνια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες ένιωσαν εθνική υπερηφάνεια και ικανοποίηση από την αποφασιστική στάση που τήρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη συνέντευξη που υπήρξε μετά την επίσημη επίσκεψή του στην Άγκυρα. Ετέθησαν ξεκάθαρα οι κόκκινες γραμμές από την ελληνική πλευρά όσον αφορά την εξωτερική μας πολιτική και την προσπάθεια επίλυσης των διαφορών μας με την Τουρκία. Έγινε σαφές ότι η μόνη διαφορά η οποία υπάρχει και για την οποία μπορούμε να συζητούμε είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης».

Η Τουρκία σχεδιάζει να μπλοκάρει την ΕΕ μέσω Κύπρου
Αναφορικά με την άτυπη πενταμερή για το κυπριακό υπογράμμισε ότι «δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Βλέπουμε μια σκλήρυνση της στάσης της Τουρκίας, μια κλιμάκωση της αδιαλλαξίας. Επιχειρεί να αλλάξει το πλαίσιο λύσης για το οποίο συζητούμε τα τελευταία 47 χρόνια από την εισβολή και κατοχή του 37% της κυπριακής δημοκρατίας. Το πλαίσιο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας. Επιδιώκει τώρα η Τουρκία να έχει δύο ανεξάρτητα κράτη. Επιδιώκει δηλαδή αυτό το προτεκτοράτο που στήθηκε με την εισβολή στην Κύπρο, με ηγέτη τον Ραούφ Ντεκτάς να αναγνωριστεί ως κυρίαρχο κράτος, κάτι το οποίο ποτέ δεν μπορεί να το αποδεχθούμε βεβαίως.Και επιδιώκει μέσα από αυτό μια χαλαρή συνομοσπονδία, να έχει ουσιαστικά ρόλο και έλεγχο σε όλη την μαρτυρική μεγαλόνησο, αλλά να έχει και πόδι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι εάν μπούμε σε αυτές τις απαρχαιωμένες λογικές ότι δεν υπάρχει ισονομία στη βαρύτητα της ψήφου, αλλά το 18% των Τουρκοκυπρίων θα μπορεί να θέτει βέτο στις αποφάσεις ενός κυρίαρχου ευρωπαϊκού κράτους όπωςείναι η Κύπρος, αντιλαμβάνεστε ότι θα μπορεί να μπλοκάρει έτσι την πορεία και αποφάσεις καθοριστικές της ΕΕ».

«Φούσκα» η δήθεν αναλογιστική μελέτη για ΕΛΓΑ
Ερωτηθείς για τις ζημιές από τον παγετό και την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ επισήμανε ότι «ήταν μια φούσκα τα περί αναλογιστικής μελέτης που μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είχε ξεκινήσει επί των ημερών του. Αυτό που υπήρξε -και το κατέθεσα στα πρακτικά της Βουλής- ήταν μια μελέτη βιωσιμότητας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας στην κυριακάτικη «Real news», που αποδεικνύει ότι εάν υλοποιηθεί η πρόβλεψη της μελέτης βιωσιμότητας της προηγούμενης κυβέρνησης ΣYΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να αυξηθούν τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ κατά 25%. Δεν υπήρξε αναλογιστική μελέτη. Αναλογιστκή μελέτη σημαίνει ότι ζητώ από κάποιον να μελετήσει τις συνέπειες εάν μπουν 1,2,3,5 νέοι ασφαλιστικοί κίνδυνοι. Εγώ το είχα ζητήσει τότε για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι και την ακαρπία. Είχε ξεκινήσει κάτι το οποίο μετά την αλλαγή κυβέρνησης και την αποχώρησή μου δεν ολοκληρώθηκε. Σημαίνει, λοιπόν, ότι εάν προσθέσουμε νέους ασφαλιστικούς κινδύνους, μην έχουμε αυταπάτες, θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογη αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων. Εγώ λέω ότι επειδή έχουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και όλο και περισσότερο συναντούμε τέτοιες ζημιές και οι παραγωγοί μας βρίσκονται σε αδιέξοδο, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε στο νέο ΠΑΑ -κάτι το οποίο το είχαμε κάνει εμείς στο προηγούμενο αλλά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί- δράση που θα προβλέπει μια επιδότηση ασφαλίστρου του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την κλιματική αλλαγή. Εμείς είχαμε βάλει κάποια χρήματα τότε για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Δυστυχώς, τα αφαίρεσαν και τα έβαλαν σε άλλες δράσεις. Και επειδή το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο εμάς αλλά όλον τον ευρωπαϊκό νότο και γενικότερα όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, νομίζω ότι μπορούν να υπάρξουν ευρύτερες συμμαχίες σε επίπεδο ΕΕ για να υπάρξει πιο γενναία χρηματοδότηση στη νέα ΚΑΠ όσον αφορά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τις συνέπειες που έχει, στις ζημιές που προκαλεί στην αγροτική παραγωγή και κατ’ επέκταση στο βιοτικό επίπεδο των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/UUM3mVctKe8

Read more...