02-03-12_
Σημεία συνέντευξης του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ
Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου
Στο Ρ/Φ Σταθμό Ράδιο 9 98,9
Δημοσιογράφος: Μπάμπης Παπαπαναγιώτου
Εποικοδομητικές οι συναντήσεις του Προέδρου της ΝΔ στις Βρυξέλλες:
«Tο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες με αφορμή τη Σύνοδο του ΕΛΚ ήταν άκρως επιτυχημένο. Οι συναντήσεις ήταν εποικοδομητικές και αρχίζει να μπαίνει όλο και περισσότερο στο λεξιλόγιο των ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων η λέξη ανάπτυξη. Η ΝΔ εδώ και δύο χρόνια επιμένει ότι παράλληλα με τη δημοσιονομική εξυγίανση θα πρέπει να υπάρξουν αναπτυξιακά μέτρα. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε συγκεκριμένες προτάσεις και κατά τις επαφές που είχε αυτό το διήμερο. Θα πρέπει να ενεργοποιηθούνε ευρωπαϊκά κονδύλια προς την κατεύθυνση αυτή, να ενισχυθεί η ρευστότητα, να υπάρχει ανάπτυξη στη χώρα. Η μονόπλευρη στρατηγική της λιτότητας είναι πια αποδεδειγμένο ότι δεν οδηγεί πουθενά».
Ο Σαμαράς αντιμετωπίζεται πλέον ως ο αυριανός πρωθυπουργός:
«Νομίζω –μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας- ότι όλο και περισσότεροι πια αντιμετωπίζουν στην Ευρώπη τον Αντώνη Σαμαρά ως τον αυριανό πρωθυπουργό, ως το πολιτικό πρόσωπο που θα έχει τον κεντρικό ρόλο την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Η χώρα οδεύει σε εκλογές, χθες ο κ. Μαρτένς κάλεσε όλους στο ΕΛΚ “να ευχηθούν στο φίλο Αντώνη καλή επιτυχία στις εκλογές του Απριλίου”».
Αλίμονο αν έχουμε πανσπερμία κομμάτων και κομματιδίων στην επόμενη βουλή:
«Το ζητούμενο στην εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας είναι οι πολίτες να αντιληφθούν το μέγεθος της κρισιμότητας της επιλογής που έχουν να κάνουν, το διακύβευμα που έχουν μπροστά τους. Αυτό θα τονίσει με κάθε αφορμή η ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση, μια ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη βουλή που να πιστεύει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που να έχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να υλοποιήσει αναπτυξιακά μέτρα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Αλίμονο αν στην επόμενη βουλή έχουμε μια πανσπερμία κομμάτων και κομματιδίων, τα οποία απλά εκφράζουν την οργή και αγανάκτηση του κόσμου, περιορίζονται σε έναν καταγγελτικό, αφοριστικό λόγο και δεν πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Τότε θα έχει ανοίξει πραγματικά το κουτί της Πανδώρας».
Οι προϋποθέσεις επανόδου στην ΚΟ της ΝΔ έχουν ικανοποιηθεί από τους 5 βουλευτές:
«Τις προϋποθέσεις για την επάνοδο των βουλευτών που είχαν διαφοροποιηθεί στη ψήφιση του 2ου Μνημονίου τις έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς. Είχε ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει να συμπορευθούν με τη στάση της ΝΔ όσον αφορά τη ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων. Αυτή η προϋπόθεση ικανοποιήθηκε από τους 5 συναδέλφους. Νομίζω ότι έχει ανοίξει ο δρόμος της επανόδου αυτών των συναδέλφων στην Κ.Ο. του κόμματος».