Menu
A+ A A-

Μάξιμος ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ 1

 

Συνέντευξη
του Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Λαρίσης
κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου

στην εκπομπή «ΣΚΑΙ Τώρα» με τη δημοσιογράφο κ. Άννα Μπουσδούκου


Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Για το ενδεχόμενο προκήρυξης Εκλογών και τις κοινωνικές κινητοποιήσεις:
«Η ΝΔ έχει πει ότι δεν ζητάει εκλογές. Είναι σουρεαλιστικό 3-4 μήνες μετά τις εκλογές και μετά από 3 εκλογικές αναμετρήσεις το 2015 να ξαναμιλούμε για εκλογές. Αλλά η συζήτηση αυτή είναι ενδεικτική της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα φλέγοντα ζητήματα που η πολιτική της προκάλεσε.
Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αυτή την ώρα βρίσκεται στους δρόμους, διαμαρτύρεται. Οι πολίτες εξεγείρονται, αντιδρούν, νιώθουν ότι τους κορόιδεψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τα λεγόμενα παράλληλα προγράμματα, με τα ισοδύναμα που είχε για κάθε αρνητική όψη της συμφωνίας του μνημονίου που υπέγραψε. Σήμερα βλέπουν ότι κυριολεκτικά τους εξαπάτησε.
Θυμούμαι τον κ. Τσίπρα ως άλλον Μαρίνα Αντύπα, πάνω στα τρακτέρ των αγροτών να τους καλεί σε εξέγερση για την ενδεχόμενη μείωση της φοροαπαλλαγής στο αγροτικό πετρέλαιο και σήμερα καταργούν τελείως την ενίσχυση που έπαιρναν οι αγρότες για το αγροτικό πετρέλαιο. Τους βάζουν ένα δυσβάσταχτο κορσέ φορολόγησης με 20 και 26%, ενώ τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές και επενδύουν βεβαίως στον κοινωνικό αυτοματισμό.
Επιχειρούν να απαξιώσουν το «κίνημα της γραβάτας», αλλά δεν καταφέρνουν τελικά να βάλουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη και βλέπουμε ότι η γραβάτα συνάντησε τελικά και τη γαλότσα και το τρακτέρ και είναι όλοι μαζί στους δρόμους, διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων τους.
Τα προβλήματα για να λυθούν χρειάζονται πραγματικά μια άλλη πολιτική θεώρηση, χρειάζεται ανάπτυξη να παραχθεί πλούτος για να μπορέσει να φορολογηθεί και έτσι να υπάρξει κοινωνική πολιτική».

Για το εκρηκτικό πρόβλημα των προσφύγων και μεταναστών:
«Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ. Τα πράγματα έχουν πάρει πια επικίνδυνες ατραπούς, είναι πολύ σοβαρά για να είναι αντικείμενο εύκολης αντιπολίτευσης και αντιπολιτευτικών κορόνων. Γι’ αυτό και η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα ακολουθεί συνετή στάση στο ζήτημα αυτό.
Δυστυχώς, όμως, η απειλή εξόδου της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν και ο κίνδυνος εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων ή μεταναστών στη χώρα μας, έχει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τις ατυχείς δηλώσεις της πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής της κας Χριστοδουλοπούλου.
Ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε ότι εγκαίρως ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Πανούσης, είχε επισημάνει τον κίνδυνο με την πολιτική αυτή, η χώρα να βρεθεί με ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένους από τη στιγμή που οι άλλες χώρες ακολουθούν μια αμυντική πολιτική, ορθώνοντας φράχτες.
Το θέμα είναι πανευρωπαϊκό. Για να δούμε τι κάνουμε τώρα, καλό είναι να γνωρίζουμε και να έχουμε κάνει αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν μέχρι τώρα. Εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε τώρα είναι να τηρήσουμε τα συμπεφωνημένα. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, υπάρχει ένα μπλοκ χωρών, οι οποίες βλέπουν με πάρα πολύ αρνητικό μάτι τη χώρα μας. Θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος στη ζώνη του Σένγκεν. Με μεγάλη ευκολία θα δεχόντουσαν την αποπομπή της χώρας. Δεν πρέπει λοιπόν να δώσουμε σε καμία περίπτωση καμία αφορμή για κάτι τέτοιο. Ότι συμφωνήσαμε, οφείλουμε να τα τηρήσουμε.
Θα έπρεπε νωρίτερα να έχουν ενημερωθεί και να πειστούν οι τοπικές κοινωνίες για την ανάγκη δημιουργίας των hot spots, των σημείων, αυτών, καταγραφής. Το μείζον είναι τι κάνουμε τώρα. Αλλά όταν κλείνουμε τη Αμυγδαλέζα, τι μήνυμα στέλνουμε; Έκλεισε η Αμυγδαλέζα και τώρα υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας άλλων αντίστοιχων χώρων κράτησης και φρούρησης και επαναπροώθησης όσων δεν δικαιούνται άσυλο, όσων δεν είναι πραγματικά πρόσφυγες, γιατί υπάρχει και μια ροή μεταναστών όλα αυτά τα χρόνια που με επίκληση του προσφυγικού προβλήματος που υπάρχει, βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν στην Ευρώπη.
Χρειάζεται, λοιπόν, σε αυτά τα πράγματα περισσότερο σύνεση. Να δούμε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, να τηρούμε τα συμπεφωνημένα με τους εταίρους, να μην δίνουμε αφορμή στους ιέρακες που υπάρχουν και στην ΕΕ να βρουν την ευκαιρία αποπομπής της χώρας από τη ζώνη του Σένγκεν».

Εδώ μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη:
https://www.youtube.com/watch?v=KC8UsP0gOkU&feature=youtu.be

Μάξιμος ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ 2

back to top