Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος στο νέο ΑΤ Κιλελέρ: Εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και στα χωριά • Σύντομα μετεγκατάταση ΑΤ Κιλελέρ σε Αγ. Αναργύρους

Μάξιμος ΑΤ Κιλελέρ 1

Λάρισα, 17 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ Α.Τ. ΚΙΛΕΛΕΡ:

Εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και στα χωριά

• Σύντομα η μετεγκατάσταση του ΑΤ Κιλελέρ στους Αγίους Αναργύρους

«Η ασφάλεια του πολίτη βρίσκεται στον σκληρό πύρινα της συγκρότησης του κράτους. Είναι, πρώτιστη, βασική αποστολή μιας ευνομούμενης πολιτείας και ως τέτοια πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όχι μόνο για τα αστικά κέντρα, αλλά και για την ελληνική περιφέρεια, για τα χωριά μας που έχουν ανάγκη την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στο δημαρχείο του πάλαι ποτέ δήμου Κραννώνα, στους Αγίους Αναργύρους, όπου θα στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα (ΑΤ) Κιλελέρ.
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννη Τσικρίκα και κατοίκους του χωριού επισκέφθηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο που θα φιλοξενήσει το ΑΤ Κιλελέρ και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να λειτουργήσει πλήρως το ΑΤ Κιλελέρ, με τα ίδια όρια ευθύνης και δυνατότητα αστυνόμευσης με δυο περιπολικά, που ήδη περιπολούν σε 24ωρη βάση στα χωριά του δήμου.
Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «η αλλαγή του αυτοδιοικητικού χάρτη με τη μετάβαση από τον “Καποδίστρια” στον “Καλλικράτη” οδήγησε και στην συγκέντρωση διοικητικών δομών στις έδρες των νέων δήμων με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη υποδομών, όπως τα νέα δημαρχιακά μέγαρα, που πρόσφατα είχαν ανεγερθεί στις έδρες των καποδιστριακών δήμων. Η μεταφορά, όμως, της έδρας δεν πρέπει να οδηγήσει στη απαξίωση και εντέλει στη φθορά και καταστροφή αυτών των υποδομών, οι οποίες επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό και, εντέλει, τους φορολογούμενους. Αντιθέτως, θα πρέπει να αξιοποιηθούν ως πολυχώροι, που μπορούν να φιλοξενήσουν υπηρεσίες της πολιτείας, όπως, εν προκειμένω, το ΑΤ Κιλελέρ ή να στεγάσουν διάφορες δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας των πολιτών».

Μάξιμος ΑΤ Κιλελέρ 2

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος σε Υπ. Μεταφορών: Ανάστατοι εργαζόμενοι από τις αλλαγές στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

μαξιμος 4

Αθήνα, 16 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ:

Ανάστατοι εργαζόμενοι από τις αλλαγές στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

• Δεν εξυπηρετούνται όσοι μετακινούνται καθημερινά προς Θεσσαλονίκη

«Αναμφίβολα, η έναρξη των δρομολογίων του “Λευκού Βέλους”, του ταχύτερου τρένου που διαθέτει η χώρα και που φέρνει τους επιβάτες, από την Αθήνα στη Λάρισα σε 2 ώρες και 40 λεπτά και στη Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τους ελληνικούς σιδηρόδρομους. Ωστόσο, οι αλλαγές στις ώρες των δρομολογίων, που συνολικά ανακοινώθηκαν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκαλούν εύλογες αντιδράσεις εργαζομένων, που χρησιμοποιούν το τρένο για την καθημερινή τους μετακίνηση από τη Λάρισα, όπου διαμένουν, στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζονται. Ευελπιστώ η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου να οδηγήσει στην επανεξέταση των δρομολογίων των τρένων κατά τρόπο που να εξυπηρετεί, πρωτίστως, αυτούς που μετακινούνται καθημερινά για να πάνε στην εργασία τους». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την κατάθεση σχετικής Αναφοράς στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.
Ο Θεσσαλός πολιτικός προχώρησε στην κοινοβουλευτική αυτή παρέμβαση μετά από επιστολή διαμαρτυρίας εργαζομένων που κατοικούν στη Λάρισα και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση με τις τροποποιήσεις των σχετικών δρομολογίων, τόσο το πρωί, που δεν θα προλαβαίνουν να φθάσουν εγκαίρως στις εργασίες τους, όσο και το απόγευμα, που θα πρέπει να αναμένουν ώρες για να επιστρέψουν σπίτι τους. Συμμεριζόμενος τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνηγορεί στο αίτημα επανεξέτασης των δρομολογίων, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει στην αξιολόγηση και την ικανοποίησή του.
Ο κυβερνητικός βουλευτής επισυνάπτει στην Αναφορά του την επιστολή διαμαρτυρίας καθημερινών χρηστών του Προαστιακού που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι καταγγέλλουν πως με την εφαρμογή των από 15.05.2022 νέων δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην Προαστιακή γραμμή Θεσσαλονίκης-Λάρισας, κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους.
Όπως τονίζουν, τα βασικότερα προβλήματα που προκύπτουν με τις αλλαγές των δρομολογίων από τις 15.5.2022 είναι:
• Η αργοπορημένη ώρα άφιξης (08:02') στη Θεσσαλονίκη του πρώτου πρωινού δρομολογίου από τη Λάρισα.
• Η κατάργηση του απογευματινού δρομολογίου από Θεσσαλονίκη στις 16:12'.
• Το μεγάλο κενό δρομολογίου 3 ωρών από Θεσσαλονίκη, μεταξύ των ωρών 17:40’ και 20:36’.
Με τα δρομολόγια του Προαστιακού που ίσχυαν έως τις 14.05.2022, το πρώτο πρωινό δρομολόγιο από τη Λάρισα έφθανε στη Θεσσαλονίκη στις 07:26’. Αυτό το δρομολόγιο ήταν καθημερινά γεμάτο και σχεδόν αποκλειστικά από εργαζόμενους που εκκινούν από τη Λάρισα και τους 10 ενδιάμεσους σταθμούς. Πρόκειται για εργαζόμενους σε εταιρείες κατασκευών και υπηρεσιών, ΜΕΤΡΟ, νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες. Στη συνέχεια με τη χρήση κυρίως των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, χρειάζονται από 20’ έως 45’ επιπλέον χρόνο ανάλογα της απόστασης και της συχνότητας των δρομολογίων, για να φθάσουν στην εργασία τους. Για δε την επιστροφή τους χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο το δρομολόγιο των 16:12’ από Θεσσαλονίκη. Όπως επισημαίνουν διακατέχονται από πολύ μεγάλη ανησυχία για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, διότι δεν υπάρχει εναλλακτική, έστω κάποιου δρομολογίου, που να φθάνει αρκετά νωρίτερα και ας περιμένουν.

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος στο Αχίλλειο Κιλελέρ: Μειώθηκε ο πληθυσμός στα χωριά, όχι όμως οι ανάγκες…

Μάξιμος Αχίλλειο Κιλελέρ 1

Λάρισα, 16 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΚΙΛΕΛΕΡ:

Μειώθηκε ο πληθυσμός στα χωριά, όχι όμως οι ανάγκες…

«Οι γιορτές και οι πανηγύρεις, που τόσο μας έλλειψαν στην υπερδιετή περίοδο της πανδημίας, είναι αφορμή για να ξαναβρεθούν στη γενέτειρά τους όσοι αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής εγκαταστάθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Μπορεί να έχει μειωθεί ο πληθυσμός στα χωριά μας, ωστόσο, χρέος της πολιτείας είναι να διατηρήσει και να αναβαθμίσει όπου χρειάζεται τις υποδομές και τα δίκτυα τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για όσους έλκουν καταγωγή από αυτά και τα επισκέπτονται τακτικά -πολλοί εξ αυτών κάθε Σαββατοκύριακο και όχι μόνο στις διακοπές του καλοκαιριού ή τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από το Αχίλλειο του δήμου Κιλελέρ, όπου βρέθηκε με αφορμή την εορτή του προστάτη του χωριού, Αγίου Αχιλλίου.
Μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία και την αρτοκλασία, την οποία τέλεσαν στον περιβόλου του ναού ο εφημέριος του χωριού π. Ιωάννης, ο π. Κωνσταντίνος από τον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Λάρισας και ο εφημέριος του Λοφίσκου π. Σεραφείμ, ο Θεσσαλός πολιτικός είχε την ευκαιρία στην πλατεία του χωριού να ανταλλάξει ευχές και να συνομιλήσει με κατοίκους και επισκέπτες για ζητήματα της επικαιρότητας.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων έδωσαν το παρόν η βουλευτής Λαρίσης κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κα Βάνα Χλιάπη και κ. Κώστας Φιλιππούλης, η αντιδήμαρχος Δ.Ε Αρμενίου-Κιλελέρ κα Ιωάννα Πινακά, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μπακαλόπουλος, ο πρόεδρος Νίκης-Αχιλλείου κ. Γιώργος Τσικόπουλος, ο σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας κ. Δημήτρης Αραμπατζής, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες από τα γύρω χωριά.

Μάξιμος Αχίλλειο Κιλελέρ 2

Μάξιμος Αχίλλειο Κιλελέρ 3

Μάξιμος Αχίλλειο Κιλελέρ 4

 Μάξιμος Αχίλλειο Κιλελέρ 5

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στον πολιούχο Λάρισας Άγιο Αχίλλιο: Ασφαλής οδοδείκτης πορείας η ορθόδοξη παράδοσή μας!

μαξιμος 3

Λάρισα, 15 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ:

Ασφαλής οδοδείκτης πορείας η ορθόδοξη παράδοσή μας!

«Η παρούσα δύσκολη συγκυρία με τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του μας φέρνει πάλι ενώπιον του διλήμματος των επιλογών μας σε εθνικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο, για τις αξίες και τις αρχές που πρέπει να ακολουθήσουμε, τη στάση ζωής που οφείλουμε να τηρήσουμε, για να έλθει ένας κόσμος καλύτερος για τα παιδιά μας, και τις μελλούμενες γενιές. Και αναμφίβολα, ασφαλής οδοδείκτης πορείας είναι οι χριστιανικές αξίες και η ορθόδοξη παράδοσή μας». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλιο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός συμμετείχε στον κατανυκτικό εσπερινό στα ερείπια της παλαιάς Βασιλικής, την προπαραμονή της εορτής, αλλά και στη λιτανεία των ιερών λειψάνων του Μυροβλύτη Αγίου στην πόλη της Λάρισας, παρουσία επτά ιεραρχών της ελλαδικής εκκλησίας, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και χιλιάδων πιστών.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η εορτή του Αγίου Αχιλλίου υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, τις βαθιές και γερές ρίζες της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλία. Όταν, ακόμη, στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο χριστιανισμός έκανε τα πρώτα του βήματα σε καθεστώς νομιμότητας, αυτός ο μεγάλος πνευματικός διδάσκαλος, που διακρίθηκε στην Α´ Οικουμενική Σύνοδο της Νικαίας, με τους λόγους και, προπάντων, με το παράδειγμά του, υπηρέτησε το μήνυμα του ευαγγελίου στον ιστορικό αυτό τόπο».

Τίποτα δεν είναι δεδομένο…
Ο επικεφαλής της ΔΣΟ στη δήλωσή του ανέφερε, επίσης, ότι «δυστυχώς, ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει δύσκολες ημέρες. Μετά από την υπερδιετή δοκιμασία της πανδημίας του κορονοϊού, προέκυψε ο πόλεμος στην Ουκρανία, εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου, στην Ουκρανία, και οι συνεπακόλουθες εκρήξεις των τιμών στην ενέργεια και σε άλλα αγαθά, με ορατή ακόμη και την απειλή μιας επισιτιστικής κρίσης. Όλη αυτή η περίοδος, όπως και η μακροχρόνια για την Ελλάδα οικονομική κρίση που προηγήθηκε, αλλά και οι συνεχείς προκλήσεις που δεχόμεθα από τους ανιστόρητους εξ ανατολών γείτονες, μας επιβάλλουν να αντιληφθούμε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Η υπέρβαση όλων αυτών των εμποδίων απαιτεί σοβαρότητα, σχεδιασμό, συνέπεια και αποφασιστικότητα».

ΜΑΞΙΜΟΣ 2 5

ΜΑΞΙΜΟΣ 3 5

ΜΑΞΙΜΟΣ 4 5

ΜΑΞΙΜΟΣ 5 5

ΜΑΞΙΜΟΣ 6 3

ΜΑΞΙΜΟΣ 7 3

ΜΑΞΙΜΟΣ 8 1

ΜΑΞΙΜΟΣ 9 1

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα: Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Μάξιμος Προεδρ ΟΑΕΔ 1

Λάρισα, 14 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ «ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ» ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ:

Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές της “Ημέρας Καριέρας” στη Λάρισα, που δίνει τη δυνατότητα σε νέες και νέους να έλθουν σε επαφή με σημαντικές εταιρείες, με σκοπό την κάλυψη θέσεων εργασίας. Ελπίζω η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης από πλευράς προσέλευσης να συνοδευτεί και από την επίτευξη του κύριου στόχου, που είναι η ανεύρεση εργασίας. Διότι, όπως καταδεικνύουν όλες οι μετρήσεις, αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των νέων μας σήμερα. Η εργασία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να μπορέσει ένας νέος άνθρωπος να προχωρήσει στην ζωή του, να απεξαρτηθεί, δηλαδή, από την οικογένειά του, να χαράξει τους δικούς του δρόμους, και, εφόσον το θελήσει, να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη στο περιθώριο της 5ης «Ημέρας Καριέρας», που πραγματοποιείται στη Λάρισα και στην οποία όσοι αναζητούν εργασία έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που ζητούν προσωπικό.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συνομίλησε με εκπροσώπους επιχειρήσεων και νέους που επιζητούν δουλειά, επισήμανε ότι «η Ελλάδα, κατά την παρελθούσα υπερδεκαετή οικονομική κρίση, σημείωσε αριθμούς ρεκόρ στην ανεργία. Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί νέοι μας, με υψηλά προσόντα και ικανότητες, να επιλέξουν να φύγουν στο εξωτερικό προς άγραν εργασίας. Το brain drain που υπέστημεν ως κοινωνία υπήρξε ένα μεγάλο σοκ. Δυστυχώς, οι συνταγές του λαϊκισμού, και οι φρούδες ελπίδες για επιστροφή στον κρατισμό και την επιδοματική πολιτική παλαιότερων δεκαετιών, καθυστέρησαν τη στροφή προς την ανάπτυξη, εμποδίζοντας έτσι και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για το επιχειρείν και τις επενδύσεις. Με μείωση της φορολογίας, απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και προώθηση της ψηφιοποίησης του κράτους, αλλά και με κίνητρα για την έλευση ξένων επενδύσεων. Και παρά τις πρωτόγνωρες αντιξοότητες που προκάλεσε η πανδημία και τα μέτρα της αντιμετώπισής της, που έπληξαν την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας, τα βήματα που έγιναν προς την ορθή κατεύθυνση είναι πολύ θετικά κι αυτό αποτυπώνεται στον ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και στη σημαντική μείωση της ανεργίας στο 12,8%. Ασφαλώς, είναι πολλά ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν, όπως η μεγαλύτερη σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς, η επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων που θα έχουν ως συνέπεια την προσέλευση περισσότερων ξένων επενδύσεων, η περαιτέρω μείωση της φορολογίας και η θέσπιση ισχυρότερων ακόμη κινήτρων για το νεανικό επιχειρείν. Ένα είναι βέβαιο, ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραμένει η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η επιστροφή όσων περισσότερων νέων μας που έφυγαν για εργασία στο εξωτερικό».
Στην εκδήλωση συμμετέχουν περισσότερες από 45 επιχειρήσεις, προσφέροντας πάνω από 1500 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης. Επίσης, στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης παρείχαν στους ανέργους και τους αναζητούντες εργασία πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού.

Μάξιμος Προεδρ ΟΑΕΔ 2

Μάξιμος Προεδρ ΟΑΕΔ 3

Μάξιμος Προεδρ ΟΑΕΔ 4

ΔΥΠΑ

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για 90 χρόνια Σχολής Ικάρων: Οι αεροπόροι μας φτερωτοί φύλακες της Ελλάδας!

μαξιμος 2

Λάρισα, 14 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΚΑΡΩΝ:

Οι αεροπόροι μας φτερωτοί φύλακες της Ελλάδας!

«Οι Έλληνες αεροπόροι, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί, σε όλες τις συμμαχικές ασκήσεις, ως από τους καλύτερους στον κόσμο, με απαράμιλλο επαγγελματισμό και υψηλό πατριωτικό φρόνημα, δημιουργούν καθημερινώς ένα αδιαπέραστο τείχος στους ελληνικούς αιθέρες πάνω από το Αιγαίο. Ακαταπόνητα, επίμονα αποφασιστικά τα ελληνικά φτερά διαφυλάττουν την κυριαρχία και την ελευθερία μας». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του με αφορμή την επετειακή εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τα «90 χρόνια Λειτουργίας της Σχολής Ικάρων, 1931-2021» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στη Λάρισα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Πρεζεράκο και τα μέλη του Συνδέσμου για την πρωτοβουλία, αναφέρθηκε «στον καταλυτικό ρόλο που παίζει η Πολεμική Αεροπορία στην υπεράσπιση των ελληνικών δικαίων, απέναντι σε κάθε πρόκληση». Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξήρε το αξιόμαχο της πολεμικής αεροπορίας και υπογράμμισε ότι «τα θεμέλια αυτής της υψηλής ποιότητας των Ελλήνων αεροπόρων τα βάζει, δεκαετίες τώρα, η Σχολή Ικάρων, της οποίας το έργο και η προσφορά προς την πατρίδα είναι ανεκτίμητα. Ανεξάρτητα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τις περιόδους κρίσεων και αναταράξεων, η Σχολή αταλάντευτα και αφοσιωμένα εκπαιδεύει, για εννιά δεκαετίες, άριστους Ικάρους, φτερωτούς φύλακες της Ελλάδας.
Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη και ο αναθεωρητισμός εκ νέου αναζητεί ευκαιρία για να εκδηλωθεί, η σημασία της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων αυξάνεται κατακόρυφα.
Απόδειξη αυτού, συνιστά και η αναβάθμιση του εξοπλιστικού προγράμματος της Πολεμικής Αεροπορίας με νέα πτητικά μέσα, που ανάμεσά τους ξεχωρίζουν βεβαίως τα τελευταίας τεχνολογίας Rafale, ο εκσυγχρονισμός άλλων, αλλά και η ίδρυση του Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα».

Φωτ. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων Γρηγόρη Πρεζεράκο, τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων Θωμά Ντιντιό και το μέλος Παναγιώτη Κόρδα.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος προς Υπ. Ανάπτυξης: Ζητούν από καφενεία πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων για την περίοδο της πανδημίας!

Μάξιμος Βουλή 3

Αθήνα, 13 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ:

Ζητούν από καφενεία πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων για την περίοδο της πανδημίας!

Να διευθετήσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την παράλογη απαίτηση των εταιρειών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων να πληρώσουν τα καταστήματα εστίασης σημαντικά ποσά για το διάστημα 2020-2021, όταν αυτά είτε ήταν κλειστά είτε δεν είχαν μουσική, λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του επισημαίνει ότι «ένας από τους κλάδους της οικονομίας που επλήγη σε πολύ μεγάλο βαθμό, κατά την διάρκεια της δοκιμασίας της πανδημίας, είναι, αναμφίβολα, αυτός της εστίασης. Τα καταστήματα που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία παρέμειναν επί μήνες κλειστά, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτείας, με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Η επιβίωσή τους βασίστηκε αποκλειστικά στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης που παρείχε το κράτος στις επιχειρήσεις αλλά και στους εργαζόμενους. Για μεγάλα, επίσης, διαστήματα, η λειτουργία τους δεν ήταν πλήρης, ενώ απαγορευόταν και η μουσική.
Σχετικά πρόσφατα τα καταστήματα της εστίασης προσπαθούν να συνέλθουν από αυτήν την παρατεταμένη δυσχέρεια, έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ακρίβεια που προκάλεσαν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η έκρηξη στις τιμές της ενέργειας».
Ο κυβερνητικός βουλευτής συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το αρνητικό περιβάλλον, όμως, έρχεται να επιδεινωθεί περαιτέρω από τις μη δικαιολογημένες, έως παράλογες, απαιτήσεις τρίτων, προς τον χώρο της εστίασης, όπως είναι αυτές των εταιρειών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων. Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ της Λάρισας (ONLARISSA.GR 13.05.22), εταιρείες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, ζητούν χρήματα για το διάστημα που τα καταστήματα ήταν κλειστά ή υπολειτουργούσαν.
Συγκεκριμένα, παρατίθεται καταγγελία Λαρισαίου ιδιοκτήτη καφενείου, στον οποίο η μία εκ των τριών εταιρειών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, του απέστειλε “επείγουσα υπενθύμιση” με την οποία του ζητά το ποσό των 1.643 ευρώ για το διάστημα από το 2018 έως και το 2022, συνυπολογίζοντας και τα δύο έτη της πανδημίας, όπου η εστίαση υποχρεώθηκε σε αναστολή λειτουργίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, στην “υπενθύμιση της οφειλής”, αναγνωρίζεται η δυσκολία της κατάστασης, λόγω του COVID 19, και διευκρινίζεται πως παρέχονται “ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλές παρελθόντων ετών”, και συγκεκριμένα μείωση 15% για τα έτη 2020-2021. Πρόκειται, ασφαλώς, για ποσοστό έκπτωσης που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς τα καταστήματα ήταν είτε εντελώς κλειστά είτε λειτουργούσαν χωρίς μουσική.
Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω καφενείου αναφέρει, επίσης, ότι καλείται να πληρώσει για πνευματικά δικαιώματα, ενώ το κατάστημά του λειτουργεί, κυρίως, τους χειμερινούς μήνες, όταν δηλαδή η εστίαση ήταν κλειστή. Ο ίδιος συμπληρώνει, προφανώς σε απόγνωση, ότι από την εν λόγω εταιρεία τον προειδοποιούν ότι εάν δεν πληρώσει και λάβει δικαστική τροπή η υπόθεση, θα κληθεί να πληρώσει το διπλάσιο ποσό της οφειλής, συν τα δικαστικά έξοδα!».

Read more...

Ικανοποίηση Μ. Χαρακόπουλου για αποδοχή πρότασης από Υπ. Δικαιοσύνης: Ειδική συνεδρίαση για την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης

Μάξιμος Τσιάρας

Αθήνα, 13 Μαΐου 2022

 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:

Ειδική συνεδρίαση για την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης

• Αναγκαίες οι συναινέσεις στον χώρο της δικαιοσύνης

Την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρότασης εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα να προσέλθει σε ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει για την αποτελεσματικότητα των έως σήμερα νομοθετικών παρεμβάσεων στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός πριν την ολοκλήρωση της επί της αρχής συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής για την επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το κτηματολόγιο των Δωδεκανήσων και τη διασύνδεση Ληξιαρχείων και «Ελληνικού Κτηματολογίου», τόνισε ότι «η Δικαστική Εξουσία, η Δικαιοσύνη, είναι ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας μαζί με την Εκτελεστική και τη Νομοθετική Εξουσία. Πιστεύω ότι σε αυτό τον χώρο, όντως, θα πρέπει, να καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να καταλήγουμε σε συνεννόηση και σε συναινέσεις».
Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής ευχαρίστησε τον κ. Τσιάρα για το γεγονός ότι «αποδέχθηκε την πρόταση που διατυπώθηκε από την Επιτροπή, από την κ. Γιαννακοπούλου, και υιοθετείται, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, από όλους τους Εισηγητές και τους Ειδικούς Αγορητές, να υπάρξει μια ειδική συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του υπουργού, για να μας ενημερώσει για τα νομοθετήματα που μέχρι τώρα έχουν ψηφιστεί από την Επιτροπή μας και από την Ολομέλεια με εισήγησή του». Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει «πλούσιο νομοθετικό έργο» από το υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε ότι θα είναι χρήσιμο «να μας ενημερώσει με μετρήσιμα στοιχεία όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της νομοθέτησης και, βεβαίως, να μας προϊδεάσει και για τον προγραμματισμό για τους επόμενους 12 μήνες που, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, θα συνεχιστεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε, υπενθυμίζοντας ότι «η πολυνομία και η κακονομία από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους ήταν παθογένεια, την οποία χαρακτηριστικά είχε επισημάνει ο Ροΐδης με το γνωστή ρήση “στην Ελλάδα ενός νόμου έχουμε χρείαν, αυτού που θα επιβάλει την εφαρμογή των νόμων”».

Read more...

Μάξιμος σε Καραμανλή-Γεωργαντά: Να λειτουργήσει άμεσα το φράγμα της Γυρτώνης

Μαξιμος Βουλη χέρια 2

Αθήνα, 12 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Να λειτουργήσει άμεσα το φράγμα της Γυρτώνης

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο ρουφράκτης Γυρτώνης, ένα έργο που έχει κοστίσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ για να συμβάλει στην άμβλυνση του υδατικού-αρδευτικού-περιβαλλοντικού προβλήματος του κάμπου της Λάρισας;». Το παραπάνω ερώτημα θέτει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από συνεργασία που είχε με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Δημήτρη Τσιουρή, στην ερώτησή του υπογραμμίζει ότι «η πλήρης αξιοποίηση των υποδομών που χρησιμοποιούνται για την άρδευση στη Θεσσαλία είναι απόλυτα επιβεβλημένη, καθώς είναι γνωστά τόσο τα προβλήματα επάρκειας του αρδευτικού νερού τους θερινούς μήνες όσο και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της λειψυδρίας στον κάμπο. Υπό αυτό το πρίσμα, η μη λειτουργία του φράγματος (ρουφράκτη) Γυρτώνης στον Πηνειό ποταμό, που αποτελεί αιτία διαμαρτυριών τις τελευταίες ημέρες, θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, ώστε να αποσοβηθούν οι πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις της έλλειψης αρδευτικού νερού.
Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες αγροτών άλλα και της διοίκησης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Πηνειού, οι εγκαταστάσεις του φράγματος είναι αφύλακτες, οι θύρες του παραμένουν ανοιχτές, τα πλεονάζοντα ύδατα του Πηνειού παραμένουν ανεκμετάλλευτα και κατά συνέπεια, το πολύτιμο νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άρδευση την επερχόμενη αρδευτική περίοδο, χάνεται στη θάλασσα. Από το νερό που μπορεί να συγκρατηθεί, αρδεύονται αγροτικές εκτάσεις τόσο ανάντη -σε Φαλάνη Δασοχώρι, Κουλούρι, Αμφιθέα κλπ- όσο και κατάντη του φράγματος -σε χωριά στον άξονα προς τη λίμνη Κάρλα, με άντληση νερού και παροχέτευσή του σε αρδευτικό δίκτυο που διαχειρίζεται ο ΤΟΕΒ Πηνειού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Θεσσαλίας, που διαχειρίζονταν τη λειτουργία του φράγματος μέχρι τα τέλη του προηγούμενου έτους λόγω περάτωσης εργασιών, φέρεται να έχει ζητήσει από τον ΤΟΕΒ Πηνειού να αναλάβει τη διαχείριση και τη λειτουργία του έργου. Ωστόσο, η διοίκηση του ΤΟΕΒ επικαλούμενη την οικονομική δυσπραγία που έχουν δημιουργήσει στον Οργανισμό και τα μέλη του οι αυξήσεις στην ενέργεια το προηγούμενο διάστημα, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε επιπλέον υποχρεώσεις χωρίς τη στήριξη της πολιτείας. Όπως διατείνεται, η λειτουργία του φράγματος είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, αν συνυπολογιστούν τα κόστη για την συντήρηση των εγκαταστάσεων, την ενέργεια, τη φύλαξη και την επιδιόρθωση των φθορών στα αντλιοστάσια, που συνέβησαν όσο καιρό το φράγμα έμεινε αφύλακτο. Συνεπώς, ο Οργανισμός για να καλύψει το κόστος λειτουργίας του φράγματος θα καταστεί αυτόματα, με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου, ζημιογόνος, θέτοντας σε επισφάλεια τη βιωσιμότητά του. Προς τούτο, ζητά την αρωγή της πολιτείας ώστε είτε να χρηματοδοτηθεί άμεσα προκειμένου να μπορέσει να αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του φράγματος και να ανταπεξέλθει στα υπέρογκα πρώιμα έξοδα είτε να βρεθεί κάποια άλλη λύση, ώστε να λειτουργήσει έγκαιρα το φράγμα και να αποθηκεύσει τις απαιτούμενες ποσότητες νερού».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει επισημαίνοντας ότι «ο πολλαπλός ρόλος του ρουφράκτη Γυρτώνης επιβάλει άμεσες ενέργειες ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα της ανάληψης της λειτουργίας του από φορέα και να επιτελέσει τον σκοπό κατασκευής του».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών: Υπόδειγμα αλτρουισμού η αδικοχαμένη νοσηλεύτρια Τασούλα Παρασκευούδη

Μαξιμος Περιστυλιο Βουλης

Λάρισα, 12 Μαΐου 2022

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ:

Υπόδειγμα αλτρουισμού η αδικοχαμένη νοσηλεύτρια Τασούλα Παρασκευούδη

«Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές αναδείχθηκαν επαξίως σε ήρωες τους καιρού μας. Σε όλη αυτή τη μακρά δοκιμασία της πανδημίας του Covid 19, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, υπήρξε ο βασικός πυλώνας που κράτησε όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, σε αντίξοες συνθήκες. Για την πραγματοποίηση του έργου τους αψήφησαν, πολλές φορές, ακόμη και τους κινδύνους για την προσωπική τους υγεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του ανιδιοτελούς αλτρουισμού και της αυτοθυσίας αποτελεί η νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προϊσταμένη της Ουρολογικής Κλινικής, Τασούλα Παρασκευούδη, που έφυγε πρόωρα από την ζωή, την ώρα του καθήκοντος. Η αφοσίωση στην έμπρακτη αλληλεγγύη στον πάσχοντα συνάνθρωπο αυτής της νοσηλεύτριας, που έφυγε πριν την ανακάλυψη των εμβολίων για τον κορωνοϊό, ας γίνει υπόδειγμα για όλους μας». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών.
Ο Θεσσαλός πολιτικός προσθέτει ότι «με αυτή την αφορμή θα ήθελα να συγχαρώ τον Διοικητή κ. Γρηγόρη Βλαχάκη και τα μέλη του ΔΣ του ΓΝΛ για την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του νοσοκομείου, αλλά και γιατί δεν λησμόνησαν την οφειλόμενη τιμή στη μνήμη της αδικοχαμένης νοσηλεύτριας στη μάχη με τον Covid 19».

Πικρή εμπειρία…
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «η πικρή εμπειρία της πανδημίας στέρησε τη ζωή από χιλιάδες συνανθρώπους μας και έφερε στα όριά τους το εθνικό σύστημα υγείας, την οικονομία, αλλά και τις κοινωνικές αντοχές. Αναμφίβολα, το δημόσιο σύστημα υγείας, παρά τις ελλείψεις και χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ανταποκρίθηκε στην αποστολή του. Οπωσδήποτε, τα μέτρα που ελήφθησαν για την ενίσχυση του ΕΣΥ ήταν σημαντικά, κυρίως με την αύξηση των ΜΕΘ, όμως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για να φθάσουμε στα απαιτούμενα στάνταρτ για την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας. Κι αυτό αφορά τόσο τις υποδομές και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων, των αριθμό των κλινών, τον αριθμό του απασχολούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και στο επίπεδο των αμοιβών ιατρών και νοσηλευτών, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική προσφορά τους».

Read more...