Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος: "Απόσταξη Κρίσης για παραγωγή αντισηπτικού χεριών από αδιάθετο κρασί"

ΜΑΞΙΜΟΣ νεος
 
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ-ΒΟΡΙΔΗ:
 
Απόσταξη Κρίσης για παραγωγή αντισηπτικού χεριών από αδιάθετο κρασί
 
• “Αντίδοτο” σε απώλειες αμπελουργών-οινοποιών λόγω κορονοϊού
 
Πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση απόσταξης κρίσης, προκειμένου αδιάθετο κρασί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αλκοολούχων απολυμαντικών διαλυμάτων -στα οποία παρατηρείται έλλειψη- δίνοντας έτσι διέξοδο σε αμπελουργούς και οινοποιούς που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορονοϊό, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τονίζει ότι «τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, με την απαγόρευση της λειτουργίας των χώρων εστίασης, πλήττουν τον οινοποιητικό τομέα. Οι συνέπειες από τη δραστική μείωση της κατανάλωσης κρασιού σε εθνικό άλλα και παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να περιοριστούν όσο είναι νωρίς, αμβλύνοντας τις επιπτώσεις σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας οίνου, από τους παραγωγούς των σταφυλιών μέχρι τα οινοποιεία και τις εμπορικές επιχειρήσεις πώλησης και εξαγωγής.
Καθώς η ζήτηση έχει περιοριστεί κατακόρυφα, τα οινοποιεία αδυνατούν να διαθέσουν την παραγωγή τους και συγκεντρώνουν αποθέματα κρασιού και άλλων αλκοολούχων ποτών, με δραματικές επιπτώσεις στον κλάδο και ειδικά στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Με ήδη μειωμένη τη ζήτηση είναι εύλογη και η αγωνία των αμπελουργών για συμπίεση των τιμών στη φετινή παραγωγή οινοποιήσιμου σταφυλιού.
Την ίδια ώρα στην αγορά, λόγω του κορονοϊού, υπάρχει διαπιστωμένη έλλειψη σε αλκοολούχα διαλύματα που απολυμαίνουν, με αποτέλεσμα η τροφοδοσία των σημείων διάθεσής τους να είναι αναιμική, ενώ η ζήτηση παραμένει υψηλή.
Σύμφωνα με το άρθρο 216 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1308/2013 υπάρχει η δυνατότητα απόσταξης του κρασιού σε περιόδους κρίσης και η παραγόμενη αλκοόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Εν προκειμένω, στη βιομηχανία για την παραγωγή των αλκοολούχων διαλυμάτων που διακαώς ζητάει η αγορά».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν προτίθενται να λάβουν «τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ για την ενεργοποίηση της απόσταξης κρίσης, ως αντισταθμιστικό μέτρο για τις απώλειες του οινοποιητικού τομέα και την προστασία της αγροτικής παραγωγής από τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με ταυτόχρονη ωφέλεια την επάρκεια σε διαλύματα αλκοόλης για την προστασία των πολιτών».
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: “Επίδομα κορονοϊού σε απόφοιτους ΕΠΑΛ που διεκόπη το πρόγραμμα μαθητείας”

Facetune 1 1
 
Αθήνα, 29 Μαρτίου 2020
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
 
Επίδομα κορονοϊού σε απόφοιτους ΕΠΑΛ που διεκόπη το πρόγραμμα μαθητείας
 
 
Να διερευνήσουν τη δυνατότητα οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που συμμετέχουν σε προγράμματα μαθητείας, που διεκόπησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους που θα λάβουν οικονομικό επίδομα ή βοήθημα, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τους υπουργούς Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως.
Ο Θεσσαλός πολιτικός σε ερώτησή του υπογραμμίζει ότι «η απόφαση για την αναστολή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να επιτευχθεί αυξημένη προστασία από  την εξάπλωση του κορονοϊού, περιλαμβάνει και περίπου 3.200 αποφοίτους των ΕΠΑΛ, που έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της εργασίας τους και, συνεπώς, της καταβολής των αποδοχών τους.
Σύμφωνα με διευκρινήσεις που παρείχε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και δια Βίου Μάθησης (Αριθ. Πρωτ. Φ7/36528/ΓΓ4, 12.3.20) η εργασία των αποφοίτων των ΕΠΑΛ σε επιχειρήσεις ή σε φορείς λογίζεται ως κομμάτι της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, εντάσσεται στο μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και, ως εκ τούτου, διακόπτεται. Σημειώνεται δε ότι ‘‘για το διάστημα της απαγόρευσης των εκπαιδευτικών λειτουργιών οι μαθητευόμενοι δεν αποζημιώνονται από τον εργοδότη και δεν λαμβάνουν επιδότηση από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ’’.
Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει εύλογες ανησυχίες στους μαθητευόμενους αποφοίτους των ΕΠΑΛ που εργάζονται κατά κύριο λόγο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και, σύμφωνα με δημοσιεύματα (paidis.com, 21.03.2020), η διακοπή της εργασίας αλλά και των αποδοχών τους, ειδικά στην περίπτωση που υπάρξει παράταση της διακοπής των εκπαιδευτικών  λειτουργιών, στερεί τους ίδιους και τις, επί το πλείστον φτωχές, οικογένειές τους, από ένα απολύτως αναγκαίο εισόδημα».
Read more...

M.Xαρακόπουλος: "Ώρες ευθύνης και όχι λαϊκισμού!"

Μάξιμος new pres
 
Αθήνα, 28 Μαρτίου 2020
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:
 
Ώρες ευθύνης και όχι λαϊκισμού!
 
«“Περισσότερη Ευρώπη” είναι η απάντηση και σε αυτή την κρίση. Κανείς μόνος του. Καμιά χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες κρίσεις, τέτοιες πανδημίες. Όλοι μαζί μπορούμε πιο αποτελεσματικά να τις αντιμετωπίσουμε». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Pressing 90,1 Λάρισα», στην εκπομπή «Pressing ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» και στον δημοσιογράφο κ. Χρήστο Τσουμάρη.
 
Κορονο-ομόλογο
Ο Θεσσαλός πολιτικός ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «η πρωτοβουλία για την έκδοση του κορονο-ομολόγου, του ευρωομόλογου, είναι μια συζήτηση που μας απασχόλησε και την προηγούμενη δεκαετία της οικονομικής κρίσης. Αν δεν υλοποιηθεί και αν δεν βγει σοφότερη και η ΕΕ από αυτή την περιπέτεια της κρίσης, φοβούμαι ότι θα μπούμε σε ακόμη μεγαλύτερη περιδίνηση, σε ευρωσκεπτικισμό στην ΕΕ, που ζήσαμε και το προηγούμενο διάστημα με το Brexit, με την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ». Πρόσθεσε ότι «το επόμενο διάστημα η πίεση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης θα ογκούται, θα αυξάνεται και ελπίζω η πίεση αυτή να αποφέρει καρπούς. Γιατί στο τέλος της μέρας δεν υπάρχουν αριθμοί, αλλά άνθρωποι, η υγεία των οποίων, η ζωή των οποίων διακυβεύεται σε τέτοιες πανδημίες, σε τέτοιες κρίσεις. Η κρίση αυτή θα μας κάνει να δούμε όλοι διαφορετικά πολλά πράγματα στη ζωή μας και στην πορεία μας με πρώτο απ´ όλα τα συστήματα υγείας. Η άποψή μου ήταν -και ενισχύεται ακόμη περισσότερο τώρα- ότι οι υπηρεσίες της υγείας, η δημόσια υγεία ως αγαθό θα πρέπει να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα του κράτους και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Νομίζω το συνειδητοποιούμε πια όλοι. Και η κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».
 
Ασφαλή τρόφιμα
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «κάτι που θα αναδειχτεί περισσότερο με αφορμή αυτή την υγειονομική κρίση, είναι η ανάγκη αυτάρκειας της Ευρώπης σε τρόφιμα, σε ασφαλή, σε υγιεινά τρόφιμα. Υπό αυτή την έννοια πρέπει να στηριχτεί ο ευρωπαίος αγρότης και γι’ αυτό το αίτημα που διατύπωσα προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είναι μόνο για τη λήψη εγχώριων μέτρων στήριξης της αγροτικής και της κτηνοτροφικής παραγωγής που πλήττεται, αλλά τους ζήτησα να θέσουν το ζήτημα στα ευρωπαϊκά όργανα, στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών».
 
Υπεύθυνη ενημέρωση
Ο κυβερνητικός βουλευτής αναφερόμενος σε διάφορες δηλώσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «είναι ώρες ευθύνης και όχι ώρες λαϊκισμού. Με μεγάλη ευκολία διάφοροι επιχειρούν τις τελευταίες μέρες να επανέλθουμε σε διχαστικές λογικές του παρελθόντος. Νομίζω ότι θα πρέπει να φτάσει και στον τελευταίο πολίτη το μήνυμα. Και ο τελευταίος πολίτης θα πρέπει να έχει πλήρη και ακριβή ενημέρωση για όλα όσα γίνονται, για τις εξελίξεις που λαμβάνουν καθημερινά χώρα. Αυτό νομίζω είναι το μείζον, να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε, να διασφαλίσουμε ότι όσο το δυνατόν λιγότεροι θα προσβληθούν από τον ιό και θα νοσήσουν ακόμη λιγότεροι. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε ως κοινωνία και ως πολιτεία. Και επαναλαμβάνω περισσότερη ευθύνη και λιγότερος λαϊκισμός».
 
Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://soundcloud.com/pressing-901-larissa/pressing-90-1-492465878  
 
Read more...

Μάξιμος για απάντηση Χατζηδάκη: "Τρέξτε γρήγορα το ξεκαθάρισμα των δασικών χαρτών"

ΜΑΞΙΜΟΣ νεος
 
Αθήνα, 27 Μαρτίου 2020
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ:
 
Τρέξτε γρήγορα το ξεκαθάρισμα των δασικών χαρτών
 
«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τις πρόνοιες που περιλαμβάνονται στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, με το οποίο δρομολογείται το ξεκαθάρισμα των πολλών και συχνά δυσεπίλυτων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε αγρότες και κατόχους αγροτικών εκτάσεων από την έκδοση των δασικών χαρτών. Η διετής αναίτια ταλαιπωρία των κατόχων αγροτικών εκτάσεων πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό για να ξεμπλοκάρουν και οι κοινοτικές ενισχύσεις». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη σε ερώτησή του για τον κίνδυνο απώλειας Κοινοτικών Ενισχύσεων λόγω των δασικών χαρτών.
Όπως τονιζόταν στην ερώτηση, μετά την μερική κύρωση των δασικών χαρτών στη Λάρισα, διάφορες αγροτικές εκτάσεις βρέθηκαν να συμπεριλαμβάνονται στους δασικούς χάρτες και λόγω νομοθετικών ασαφειών ή έλλειψης διευκρινήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν μπορεί να αρθεί ο δασικός τους χαρακτήρας.
Έρχεται νομοσχέδιο
Στην απάντησή του, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει ότι «το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση της κατάρτισης των δασικών χαρτών. Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» το οποίο παρουσιάστηκε στις 27.02.2020 και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπει την ενίσχυση των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων, την αποσυμφόρηση του έργου τους και τη σύνδεση της αμοιβής τους με το αποτέλεσμα της εργασίας τους. Οι πολίτες οι οποίοι δικαιώνονται, θα μπορούν πλέον να αξιοποιούν αμέσως την περιουσία τους. Επιπλέον, εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των δασικών χαρτών οι περιοχές, για τις οποίες, πριν το 1975, είχαν εκδοθεί πράξεις της Διοίκησης, με τις οποίες
άλλαξε νομίμως ο χαρακτήρας τους από δασικός σε αγροτικός. Οι περιπτώσεις αυτές είναι: Διανομές (εποικιστικά), Αναδασμοί, Απαλλοτριώσεις με σκοπό την αγροτική αποκατάσταση και Άδειες του Υπουργού Γεωργίας ή του νομάρχη για μεταβίβαση κλήρου. Όλες οι παραπάνω αφορούν σε αγροτικές εκτάσεις οι οποίες είχαν δηλωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως αγροτικές στην ΕΕ και ελάμβαναν επιδοτήσεις. Αποτυπώθηκαν ως δασικές εκτάσεις ενώ θα έπρεπε να αποτυπωθούν ως αγροτικές εκτάσεις διότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι πράξεις της Διοίκησης». 
 
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πλήττονται λόγω κορονοϊού"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΜΙΛΩΝ 2 22.11.2019 1
 
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2020
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΒΟΡΙΔΗ-ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ:
 
Και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πλήττονται λόγω κορονοϊού
 
Πρωτοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξουν μέτρα στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς και ο πρωτογενής τομέας πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός με ερώτησή του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα επισημαίνει ότι «οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού πλήττουν όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας και από αυτό δεν εξαιρείται η πρωτογενής παραγωγή. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία έγκεινται, αφενός, στη φύση της εργασίας που απαιτεί καθημερινή φυσική παρουσία και, αφετέρου, στις ανισορροπίες που προκύπτουν στο εσωτερικό και διεθνές εμπόριο των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, στην παροχή υπηρεσιών, στην οικονομική ρευστότητα και γενικά σε όλη την αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας. Οι διορθωτικές κινήσεις είναι πέραν των δυνατοτήτων αγροτών και κτηνοτρόφων και, συνεπώς, η πολιτεία θα πρέπει να δείξει τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να προστατεύσει την πρωτογενή παραγωγή και τους ανθρώπους της, πριν οι επιπτώσεις είναι μη αναστρέψιμες.
Η κυβέρνηση, υιοθετώντας μια δυναμική διαδικασία που εξελίσσεται συνεχώς, έχει ανακοινώσει μέτρα για να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα σε διάφορους τομείς που πλήττονται. Στο πλαίσιο αυτό ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος αναμένει συγκεκριμένες ρυθμίσεις που θα ανακουφίζουν και τον πρωτογενή τομέα.
Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας έχει, ήδη, επισημάνει τις ανησυχίες των κτηνοτρόφων. Η πτώση της κατανάλωσης και των εξαγωγών κρέατος, οι φόβοι ότι η ζήτηση αμνών για το Πάσχα θα είναι αισθητά μειωμένη και η εν γένει οικονομική δυσπραγία, αποτέλεσμα των χαμηλών τιμών στο γάλα την προηγούμενη τριετία, απειλούν τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους. Προκειμένου να αποσοβηθεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ζητούν την στήριξη του κράτους με μέτρα, όπως η οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 30 ευρώ ανά ζώο.
Ο αγροτικός κόσμος διεκδικεί από την πολιτεία την επέκταση του προστατευτικού της πέπλου και στον πρωτογενή τομέα. Οι παρατάσεις σε ασφαλιστικές εισφορές, οι φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις σε δανειακές υποχρεώσεις, που έχουν θεσπισθεί για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, μπορούν να επεκταθούν και στον αγροτικό τομέα. Ζωτικής, όμως, σημασίας είναι και πρωτοβουλίες για την αναστολή διακοπών ρεύματος και ευνοϊκότερους διακανονισμούς, τη διασφάλιση ρευστότητας μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων στην αγοραπωλησία αγροτικών προϊόντων και την πρωιμότερη πληρωμή ενισχύσεων και αποζημιώσεων».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:
1) Στο βαθμό που είναι εφικτό, ποια μέτρα και πρωτοβουλίες προτίθεστε να λάβετε σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να στηριχθεί η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή;
2) Επειδή η αγροτική πολιτική είναι κοινή με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε στα αρμόδια όργανα της ΕΕ ώστε να υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο;
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Η κρίση ως ευκαιρία για περισσότερη Ευρώπη!"

Μ. Χαρακόπουλος astra tv 1
 
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2020
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:
 
Η κρίση ως ευκαιρία για περισσότερη Ευρώπη!
 
«Είναι αλήθεια ότι αυτή η κρίση ταρακουνάει και τα θεμέλια της ΕΕ. Η Ελλάδα με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε ότι είχε γρήγορα αντανακλαστικά και είναι από τις χώρες, κατά κοινή ομολογία, που αντέδρασαν άμεσα. Έλαβε συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπισή του, να αντέξει το σύστημα της υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε γειτονικές μας χώρες που πραγματικά θρηνούνε χιλιάδες θύματα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στον Astra tv και στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» με τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μαρέδη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μαζί με άλλους ηγέτες πρωτοστατεί αυτήν την κρίσιμη ώρα, σε πρωτοβουλίες και προς την ΕΕ, προκειμένου η κρίση να γίνει μια ευκαιρία για περισσότερη Ευρώπη. Να ξαναδούμε δηλαδή την Ευρώπη, την πορεία της και να αλλάξουμε ρότα. Δυστυχώς, η Ευρώπη μπορεί να είναι ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας, αλλά υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Γιατί αν εξαιρέσει κανείς την Κοινή Νομισματική Πολιτική -που και αυτή δεν είναι κοινή για το σύνολο των 27 κρατών μελών της ΕΕ, αλλά για ένα μέρος που είναι στο ευρώ- και την Κοινή Αγροτική Πολιτική που και αυτή τα τελευταία χρόνια ψαλιδίζεται, στους υπόλοιπους τομείς δεν έχουμε ουσιαστικά κοινές πολιτικές. Το έλλειμμα αυτό φάνηκε και στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα με την περιπέτεια μετά την “αραβική άνοιξη”, στον πόλεμο στη Συρία και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουμε με την κρίση του μεταναστευτικού.
Η κρίση αυτή μπορεί να είναι μια ευκαιρία να ξαναδούμε με πιο γρήγορο βηματισμό την ενοποίηση της ΕΕ, να ξαναδούμε το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη, να ξαναδούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, αλλά και το ευρωπαϊκό σύστημα υγείας και πως θα υπάρχει στην πράξη αλληλεγγύη όλων των κρατών μελών της ΕΕ».
Αναφορικά με το ζήτημα που ετέθη για το ευρωομόλογο, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «σίγουρα θα είναι μια ασπίδα στην οικονομία της ΕΕ η θέσπιση του ευρωομολόγου, θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τη θωράκιση της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία, όπως και όλες οι οικονομίες του πλανήτη, πλήττονται και δοκιμάζονται από αυτή την υγειονομική κρίση».
 
Ευγνωμοσύνη στους “ήρωες”
Για τα περιοριστικά μέτρα κίνησης, ο κυβερνητικός βουλευτής τόνισε ότι «το βασικό είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των λοιμωξιολόγων, της Πολιτείας, να μένουμε στο σπίτι, να μην επιτρέψουμε τη διευκόλυνση της μετάδοσης του ιού, να ασθενήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι. Αυτοί που σήμερα βρίσκονται στα νοσοκομεία να αναρρώσουν, να δώσουμε τον χρόνο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στους υγειονομικούς, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φαρμακοποιούς, όλοι όσοι εργάζονται αυτή την ώρα για να σταθεί η κοινωνία μας όρθια. Και δεν είναι λίγοι. Είναι οι ένστολοι, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, οι μεταφορείς, οι ντελιβεράδες, στην καθαριότητα, στην αποκομιδή των απορριμμάτων, όλοι αυτοί που εργάζονται σήμερα, προκειμένου να μην σταματήσει η λειτουργία της Πολιτείας. Λοιπόν, τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη, ευχαριστίες και με την ευκαιρία, μαζί με τις ευχές για περαστικά σε όλους όσοι ασθενούν αυτές τις μέρες, να ευχηθούμε και στον συνάδελφό μας τον Χρήστο Κέλλα να έχει ταχεία ανάρρωση και γρήγορα να επανέλθει στα καθήκοντά του».
 
Μ. Χαρακόπουλος astra tv 2
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/5q3HqD4gCHM
Read more...

Μάξιμος: "Με εθνική αυτοπεποίθηση θα αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή!"

ΜΑΞΙΜΟΣ 25.3.20
 
Αθήνα, 25 Μαρτίου 2020

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ:
 
Με εθνική αυτοπεποίθηση θα αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή!
 
«Η φετινή επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας βρίσκει την πατρίδα μας σε μια έκτακτη συγκυρία: την απειλή της πανδημίας και του τουρκικού αναθεωρητισμού, που χρησιμοποιεί τους μετανάστες για να υπονομεύσει την σταθερότητα της χώρας. Με εθνική αυτοπεποίθηση, με σεβασμό στην ιστορία μας και με ελπίδα και όραμα για το μέλλον, θα τα καταφέρουμε!». Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μήνυμά του για τη σημερινή εθνική εορτή της25ης Μαρτίου.
Ολόκληρη η δήλωση του Μαξιμου Χαρακόπουλου έχει ως εξής:
«199 έτη πέρασαν από την έναρξη της μεγαλειώδους Επανάστασης του Ελληνικού Έθνους κατά μιας τυραννικής αυτοκρατορίας, που για τέσσερεις αιώνες είχε επιβάλει ένα καθεστώς σκότους και τρόμου. Τα ηρωικά επιτεύγματα της γενιάς του 21, που εξεγέρθηκε για την πίστη και την πατρίδα, εξέπληξαν όλον τον τότε κόσμο, και δημιούργησαν έναν συγκλονιστικό κύμα φιλελληνισμού σε Δύση και Ανατολή, ο οποίος συνετέλεσε και στην επιτυχή κατάληξη του Αγώνα, με την δημιουργία του νεοελληνικού κράτους.
Δύο αιώνες μετά, οι αρχές και οι αξίες της Επανάστασης, όπως αποτυπώθηκαν στα πρώτα Συντάγματα και στα λόγια των πρωταγωνιστών της εποχής, παραμένουν επίκαιρες και ζωντανές. Γιατί το ’21 συνεχίζει να νοηματοδοτεί την εθνική μας ύπαρξη, να καθορίζει την ταυτότητά μας και να μας δίνει δύναμη για το μέλλον.
Η φετινή επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας βρίσκει την πατρίδα μας σε μια έκτακτη συγκυρία. Απέναντι στην απειλή της πανδημίας, όλες οι δυνάμεις μας είναι προσανατολισμένες προς την αντιμετώπισή της. Χάρη και στον αγώνα με αυταπάρνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και όλων αυτών που παραμένουν στις επάλξεις, εργαζόμενοι για να μην παύσουν οι κοινωνικές λειτουργίες, βρισκόμαστε σε ένα θετικό σημείο. Με τη συμβολή όλων μας, ας ευχηθούμε ότι σύντομα θα έχουμε ξεπεράσει αυτήν την δοκιμασία.
Ωστόσο, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι προκλήσεις για την πατρίδα δεν σταματούν εδώ. Φροντίζει να μας το θυμίζει, άλλωστε, η κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα του Έβρου, εκεί όπου ο ανιστόρητος τουρκικός αναθεωρητισμός, χρησιμοποιεί τους μετανάστες για να υπονομεύσει την σταθερότητα της χώρας. Αποδείξαμε ήδη ότι, με πνεύμα εθνικής ενότητας, τα σχέδια αυτά θα πέσουν στο κενό.
Με εθνική αυτοπεποίθηση, με σεβασμό στην ιστορία μας και με ελπίδα και όραμα για το μέλλον, θα τα καταφέρουμε. Χρόνια Πολλά!».
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στη Βουλή για κορονοϊό: "Αντιμετωπίζουμε αόρατο εχθρό!"

ΜΑΞΙΜΟΣ νεος
 
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2020
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ:
 
Αντιμετωπίζουμε αόρατο εχθρό!
 
• Η Ελλάδα στις χώρες που έλαβαν γρήγορα μέτρα
 
«Η συνεδρίαση της Επιτροπής μας πραγματοποιείται σε ιδιαίτερες συνθήκες που παραπέμπουν σε εμπόλεμη περίοδο, αλλά, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, πραγματικά η χώρα αντιμετωπίζει έναν αόρατο εχθρό που απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον κόσμο». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο πρόεδρός της, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου «Κύρωση της από 10.02.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας" και της από 02.03.2020 Π.Ν.Π. "Αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου"».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «τα μέχρι στιγμής αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού έδειξαν ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έλαβαν γρήγορα μέτρα. Ο κρατικός μηχανισμός παρά το γεγονός ότι η χώρα επί σχεδόν μια δεκαετία κρίσης αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, μέχρι στιγμής έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αυτό οφείλεται, νομίζω, κατά κοινή ομολογία, στο ανθρώπινο δυναμικό. Και διερμηνεύοντας και τα αισθήματα της Επιτροπής, θέλω να ευχαριστήσω τους “ήρωες” με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αλλά, νομίζω, ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους όσοι αυτή την ώρα στέκονται όρθιοι για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο -μια κοινωνία η οποία βρίσκεται σε συνθήκες καθολικής απαγόρευσης κινήσεων- τους φαρμακοποιούς, τους ένστολους, τα σώματα ασφαλείας, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, τους εργαζόμενους στα σουπερμάρκετ και στην τροφοδοσία, τους μεταφορείς, τους ντελιβεράδες, τις καθαρίστριες των νοσοκομείων, τους εργαζομένους στην αποκομιδή απορριμμάτων. Σε όλους αυτούς είμαστε ευγνώμονες.
Όταν ο Καποδίστριας έκλεινε εκκλησίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει μια πανδημία. Αυτές τις μέρες που έχουμε πολύ περισσότερο χρόνο να διαβάσουμε, είδα ότι και το 1828-29 το ελληνικό κράτος, που ακόμη δεν είχε ουσιαστικά απελευθερωθεί -ο πόλεμος ήταν σε εξέλιξη- με τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, τον Ιωάννη Καποδίστρια, όταν αντιμετώπιζε την επιδημία της πανώλης, έλαβε αυστηρά μέτρα. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, που είναι γνωστό ότι ήταν πιστός ορθόδοξος και συνεπής στον εκκλησιασμό του κάθε Κυριακή, εξέδωσε διάταγμα που απαγόρευε την τέλεση θρησκευτικών τελετών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πανδημίας, γιατί ήταν και γιατρός και γνώριζε ότι οι συναθροίσεις βοηθούσαν τη μετάδοση της ασθένειας.
Από τότε μέχρι σήμερα, βεβαίως, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Η παγκόσμια κοινότητα βρήκε θεραπείες για πολλές επιδημίες, και για την πανώλη και για την χολέρα, θα βρει και για τον κορωνοϊό. Αλλά μέχρι τότε, για να “σπάσουμε” την αλυσίδα της μετάδοσης πρέπει να είμαστε συνεπείς στην απαγόρευση της κυκλοφορίας. Το “Μένουμε στο σπίτι” είναι ουσιαστικά πράξη ατομικής ευθύνης, αλλά και ύψιστης κοινωνικής ευθύνης. Μια έμπρακτη πράξη σεβασμού προς τους γονείς μας, τους παππούδες μας, στους οποίους, όπως είπε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, οφείλουμε την ταυτότητά μας.
Ασύμμετρη απειλή
Βεβαίως, εκτός από τον αόρατο αυτόν εχθρό, αντιμετωπίζουμε και μια ασύμμετρη απειλή, ταυτόχρονα, στα σύνορα μας και αναφέρομαι στην εργαλειοποίηση μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία, η οποία το τριήμερο της Αποκριάς επιχείρησε έναν αιφνιδιασμό με την υποκίνηση της εισβολής παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στη χώρα από τα χερσαία σύνορα, από τη μεθοριακή γραμμή του Έβρου, και εκεί φάνηκε ότι η Πολιτεία είχε γρήγορα αντανακλαστικά. Δεν επέτρεψε την υλοποίηση του αιφνιδιασμού και κατ' επέκταση του εκβιασμού προς τη χώρα μας και προς την Ευρώπη. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί εσωτερικό ζήτημα στην Ελλάδα, αλλά και να ασκηθεί πίεση προς την ευρωπαϊκή κοινότητα, η οποία, όμως, με αυτή την πράξη της Τουρκίας συνειδητοποίησε το μέγεθος του μεταναστευτικού προβλήματος, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, που “σηκώνει δυσβάσταχτο βάρος”. Όπως γνωρίζετε βρέθηκε μαζί με τον Πρωθυπουργό στον Έβρο η ευρωπαϊκή ηγεσία, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έμπρακτα εξεδήλωσαν την αλληλεγγύη τους προς την χώρα. Θέλω να εξάρω, επίσης, το γεγονός ότι σε όλη αυτή την “περιπέτεια“ υπήρξε εθνική ομοψυχία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και να ευχαριστήσουμε τον στρατό, όλα τα σώματα ασφαλείας και την Εθνοφυλακή που υπερασπίζονται την ελληνική μεθόριο».
 
Μπορείτε να δείτε την εισήγηση του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/mx5EFMOJK8Q
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού στον συνοικισμό παραλίας Κουλούρας"

Μάξιμος proedros
 
Αθήνα, 22 Μαρτίου 2020
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:
 
Τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού στον συνοικισμό παραλίας Κουλούρας
 
«Προτίθεστε να διευθετήσετε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον οικισμό παραλίας Κουλούρας, όπως ζητούν ο Εξωραϊστικός Σύλλογος του οικισμού και ο Δήμος Τεμπών, δίνοντας το δικαίωμα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων κτισμάτων;». Το παραπάνω ερώτημα θέτει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει στην ερώτησή του ότι «ο οικισμός παραλίας Κουλούρας Δήμου Τεμπών Λάρισας, που υφίσταται από το 1985 και καταλαμβάνει έκταση περί τα 170 στρέμματα, αν και συνιστά μια πλήρως λειτουργική οικιστική μονάδα, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, γεγονός που προκαλεί ανησυχία και αβεβαιότητα στους κατοίκους του.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν ο Εξωραϊστικός Σύλλογος παραλίας Κουλούρας και ο Δήμος Τεμπών, με σχετική του απόφαση από 16.03.20, αν και τα οικόπεδα στην περιοχή αυτή οι ιδιοκτήτες των κατοικιών τα είχαν αγοράσει από ιδιώτες, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικισμού, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, συνιστά δημόσιο κτήμα που τελεί υπό καθεστώς παραχώρησης κατόπιν αιτήσεως των φερόμενων ως ιδιοκτητών. Η διαδικασία αυτή προς την Κτηματική Υπηρεσία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, και δεκάδες κάτοικοι λαμβάνουν τίτλους. Όπως, όμως, αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις, αν και μέσω των νόμων τακτοποίησης αυθαιρέτων Ν. 4014/11, Ν. 4178/13 και Ν. 4495/17 πολλοί κάτοικοι κατάφεραν να τακτοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους και να εξαλείψουν τα πρόστιμα διατήρησης που ελάμβαναν, άλλοι ενημερώθηκαν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να πράξουν το ίδιο, εξαιτίας του ειδικού πολεοδομικού (ΖΟΕ περιοχής), περιβαλλοντικού (Natura) ή και ιδιοκτησιακού (ζώνη Παλιού Αιγιαλού) καθεστώτος της περιοχής. Πρόβλημα, επιπλέον, προκύπτει λόγω του ότι τμήμα του οικισμού εμπίπτει στη δασική νομοθεσία, καθώς εμπεριέχεται στους ανηρτημένους δασικούς χάρτες.
Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι και οι φορείς διαμαρτύρονται ότι διαμορφώνεται μια ιδιόμορφη κατάσταση, που διαχωρίζει τους κατοίκους σε δύο κατηγορίες: αυτούς που έχουν τακτοποιημένο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των περιουσιών τους και μπορούν έτσι να τις διαχειρίζονται ελεύθερα, και σε αυτούς που οι ιδιοκτησίες τους παραμένουν στον “αέρα”, δεσμευμένοι, ταυτόχρονα, από τα εκκρεμή χρηματικά πρόστιμα διατήρησης».
Read more...

Μάξιμος σε Σταϊκούρα: "Επιστρέψτε τώρα τον προπληρωμένο φόρο στο κρασί -Ένεση ρευστότητας εν μέσω κορονοϊού"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΜΙΛΩΝ 2 22.11.2019 1
 
Αθήνα, 21 Μαρτίου 2020
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:
 
Επιστρέψτε τώρα τον προπληρωμένο φόρο στο κρασί
 
«Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό η επιστροφή του προπληρωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί για τους μικρούς οινοποιούς, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι επιπτώσεις στην κατανάλωση κρασιού είναι σοβαρότατες;». Το παραπάνω ερώτημα θέτει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «αυτή την περίοδο, που η οικονομία δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού είναι επιβεβλημένη η επίσπευση της επιστροφής οφειλών της πολιτείας σε ιδιώτες. Η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, εν μέσω οικονομικής κρίσης, στέρησε από τις οινοποιητικές επιχειρήσεις -και ιδιαίτερα τις μικρές- ένα σημαντικό κομμάτι ρευστότητας, λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην αναπτυξιακή τους πορεία.
Τα μικρά οινοποιεία, δυναμικότητας κάτω των 100 τόνων, που δεν τηρούν φορολογική αποθήκη, κατά την τριετία 2016-2018 πλήρωναν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί σε δόσεις κάθε έτος. Τα συνολικά ποσά πληρωμής υπολογίζονταν ανάλογα με τις δηλώσεις συγκομιδής και τις δηλώσεις παραγωγής που υπέβαλαν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Όμως, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερης δυναμικότητας οινοποιεία που τηρούσαν φορολογική αποθήκη και πλήρωναν τον αναλογούντα φόρο στα τιμολόγια πώλησης κρασιού, τα μικρά οινοποιεία, πλήρωναν φόρο που αφορούσε όλη την ποσότητα που θα διέθεταν, ασχέτως αν πουληθεί η όχι το κρασί που παρήγαγαν. Έτσι, λοιπόν, στα μικρά οινοποιεία υπάρχουν αποθέματα κρασιού τα οποία δεν έχουν πουληθεί, άλλα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης έχει καταβληθεί. Σύμφωνα με τους οινοποιούς, το γεγονός αυτό σήμερα, που έχει καταργηθεί ο άδικος εκείνος φόρος, δυσχεραίνει την πώληση του κρασιού και την κερδοφορία των επιχειρήσεών τους».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατανοώντας πλήρως τη θέση των μικρών οινοποιείων, δεσμεύτηκε κατά την επίσκεψή του στην Ημαθία στα μέσα Νοεμβρίου του 2019 ότι με νομοθετική ρύθμιση στο φορολογικό νομοσχέδιο, θα επιτραπεί η επιστροφή του προπληρωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους οινοποιούς. Η δέσμευση του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε (Νόμος 4646/2019 - ΦΕΚ 201/Α/12-12-2019, άρθρο 41) και αυτό που τώρα αναμένουν οι οινοποιοί είναι να ολοκληρωθούν οι ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να υλοποιηθεί η επιστροφή του φόρου».
Read more...