Menu
A+ A A-

Μ.Χαρακόπουλος: "Έγκαιρη προετοιμασία για τον Ιό του Νείλου"

Μάξιμος president
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2019
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:
 
Έγκαιρη προετοιμασία για τον Ιό του Νείλου
 
«Δυστυχώς, ο Ιός του Δυτικού Νείλου φαίνεται ότι ‘‘ήρθε για να μείνει’’ στην χώρα μας, καθώς τα κρούσματα χρόνο με το χρόνο αυξάνονται, με τον νομό της Λάρισας να είναι από τους πιο ευάλωτους, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις. Η νέα αυτή πραγματικότητα επιβάλει την έγκαιρη και αρτιότερη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των υπηρεσιών υγείας,  προκειμένου την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο να μην υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει για τα μέτρα ανάσχεσης του Ιού του Δυτικού Νείλου από τσιμπήματα κουνουπιών.
Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός απαριθμώντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων, αναφέρει την «ενίσχυση της επιτήρησης των εγκεφαλίτιδων και των ύποπτων περιστατικών:
- Καθημερινή επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών με εργαστήρια που διενεργούν έλεγχο για τον Ιό του ΔΝ, για την έγκαιρη διερεύνηση των διαγνωσθέντων κρουσμάτων.
- Υποστήριξη εργαστηριακής διερεύνησης ύποπτων περιστατικών.
-  Διερεύνηση κρουσμάτων: Το Γραφείο Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές του Ε.Ο.Δ.Υ. διενεργεί -εντός 24 ωρών- διερεύνηση κάθε κρούσματος λοίμωξης από Ιό ΔΝ (τηλεφωνική συνέντευξη), προκειμένου να καθορισθούν ο πιθανός τόπος έκθεσης, οι παράγοντες κινδύνου και η βαρύτητα της νόσου.
- Άμεση ενημέρωση των φορέων, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, για τα διαγνωσμένα κρούσματα (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, Περιφέρειες/Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, Δήμοι)».
Επιπλέον ο κ. Κικίλιας σημειώνει ότι «ενημερωτικό υλικό για τη λοίμωξη από τον Ιό του ΔΝ, τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και οι παρουσιάσεις που έχει δημιουργήσει ο Ε.Ο.Δ.Υ. είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του. Ο Ε.Ο.Δ.Υ. κατά την περίοδο 2019:
• Εξέδωσε Δελτία Τύπου: i) στα μέσα Μαΐου 2019, σχετικά με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας, ενόψει της έναρξης της τρέχουσας περιόδου κυκλοφορίας των κουνουπιών, και ii) στις 19 Ιουνίου 2019, σχετικά με διευκρινίσεις επί της κυκλοφορίας του ιού στη χώρα.
• Επικαιροποίησε το ενημερωτικό φυλλάδιο «Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια» (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα).
• Εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο «Ιός του Δυτικού Νείλου: Μαθαίνω και προφυλάσσομαι».
• Διένειμε ηλεκτρονικά για προβολή τηλεοπτικό σποτ «Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια» σε κανάλια πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας από τον Απρίλιο 2019.
• Απέστειλε το νέο διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό (φυλλάδιο «Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια», φυλλάδιο «Ιός του Δυτικού Νείλου: Μαθαίνω και προφυλάσσομαι» και το τηλεοπτικό σποτ «Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια»), με ηλεκτρονική αλληλογραφία, στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας, στα μέσα Μαΐου 2019».
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: “Να μην πληρώνουν διόδια οι δημότες Τεμπών”

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:

Να μην πληρώνουν διόδια οι δημότες Τεμπών

Για το 6μηνο που διαρκούν οι εργασίες στη γέφυρα του Πηνειού

Παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα που ανέκυψε με την επισκευή της γέφυρας του Πηνειού στα Τέμπη και την υποχρέωση των δημοτών να πληρώνουν διόδια στην εθνική οδό, μετά από συνάντηση του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη. Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, τονίζοντας ότι «είναι υποχρέωση της πολιτείας η διασφάλιση εναλλακτικής διαδρομής χωρίς διόδια. Από τη στιγμή που αυτή για λόγους συντήρησης της γέφυρας του Πηνειού καθίσταται μη προσπελάσιμη, είναι εύλογο το αίτημα του δήμου για εξαίρεση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου και των εργαζομένων από την καταβολή διοδίων για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες συντήρησης».
Ο κ. Καραγιάννης, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου περί άμεσων ενεργειών, επικοινώνησε με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κ. Δημήτρη Γκατσώνη, με τον οποίο θα έχει αύριο Παρασκευή και συνάντηση, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα που ανέκυψε, εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό στα Τέμπη από την προσεχή Δευτέρα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα «για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε».

Read more...

Συνάντηση Μ. Χαρακόπουλου με Ν. Παναγιωτόπουλο: “Ευήκοον ους στην παραχώρηση στρατοπέδων στον δήμο”

Μάξιμος Παναγιωτόπουλος

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2019

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ:

“Ευήκοον ους στην παραχώρηση στρατοπέδων στον δήμο”

Μάξιμος: Πιο ώριμη η παραχώρηση του στρατοπέδου στο Μεζούρλο

Η απόδοση εκτάσεων ανενεργών στρατοπέδων στον δήμο και τους πολίτες της Λάρισας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά και από ενημέρωση που είχε από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, μετέφερε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση των χώρων του ανενεργού στρατοπέδου «Τζήμα» στο Μεζούρλο, καθώς και μέρους του στρατοπέδου «Μπουγά» για τη διάνοιξη της οδού Τσιτσάνη. Πέραν των στρατοπέδων αίτημα έχει διατυπωθεί από τον δήμο και για το ακίνητο του πρώην «Στρατιωτικού Πρατηρίου Λάρισας», στο κέντρο της πόλης (28ης Οκτωβρίου και Παπακυριαζή), με στόχο τη δημιουργία χώρου στάθμευσης.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, διαβεβαίωσε τον κ. Χαρακόπουλο ότι θα ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση από τους υπευθύνους του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Ταμείου και του δήμου Λαρισαίων.
Από την πλευρά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον υπουργό για το άμεσο ενδιαφέρον. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «ο υπουργός έτεινε ευήκοον ους στο χρόνιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας. Στην παρούσα συγκυρία πιο ώριμο προβάλει το αίτημα για την παραχώρηση των εκτάσεων του στρατοπέδου “Τζήμα”, που άλλωστε από ετών είναι εγκαταλελειμμένο. Η απόδοση στους πολίτες της Λάρισας των εκτάσεων του ανενεργού στρατοπέδου στο Μεζούρλο, θα αποτελέσει “ανάσα ζωής” για την πόλη. Θέλω να πιστεύω ότι η δημοτική αρχή, ως επισπεύδουσα, θα προσέλθει με δημιουργικές προτάσεις για την αξιοποίηση των χώρων προς όφελος των κατοίκων».

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Προσεκτικά με λογική ισοκατανομής η μετεγκατάσταση μεταναστών"

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ βουλη new

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Προσεκτικά με λογική ισοκατανομής η μετεγκατάσταση μεταναστών

«Με δεδομένη πια τη βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη μετεγκατάσταση 20.000 προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που ασφυκτιούν -και πράγματι είναι εκρηκτική η κατάσταση- στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα πρέπει πια να θεωρούμε δεδομένο ότι όσοι θα έρθουν στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν θα μπορούν πια να επαναπροωθηθούν; Δεν θα υπάρχει δυνατότητα επαναπροώθησής τους στην Τουρκία;
Το ζητούμενο είναι μήπως η κίνηση αυτή στέλνει ένα λάθος μήνυμα στην άλλη πλευρά. Μήπως θεωρήσουν οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, αυτοί που βρίσκονται στα μικρασιατικά παράλια -μπορεί και οι διακινητές τους να διακινήσουν την είδηση- ότι “ορίστε το πρώτο βήμα έγινε για τη μετάβασή σας στην Ευρώπη, φεύγοντας από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα”. Το ερώτημα είναι σε 6 μήνες τι θα γίνει αν έχουμε νέες χιλιάδες αφίξεις στα νησιά και έχουμε πάλι πίεση αποσυμφόρησης; Τι μήνυμα, λοιπόν, στέλνουμε; Θα μετατρέψουμε και την ηπειρωτική χώρα σε ένα απέραντο hotspot;». Τα ερωτήματα αυτά έθεσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την παρέμβασή του στη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής που προεδρεύει και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος κατά την προηγούμενη πενταετία και τα επόμενα βήματα».
Τα μέλη των συναρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών ενημέρωσαν ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας, κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος.

Νέα δομή μεταναστών στην Καρύτσα;
Ο Θεσσαλός πολιτικός στάθηκε ιδιαιτέρως στα προβλήματα που προκύπτουν στις τοπικές κοινωνίες, λέγοντας ότι «πολλές φορές υπάρχουν εύλογες αντιδράσεις. Στον σημερινό τύπο, στην πατρίδα μου, στη Λάρισα, κυριαρχούν δύο ειδήσεις. Η πρώτη, είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων του παραλιακού μετώπου, των παραλιών του νομού μας. Στην Καρύτσα, υπήρξε γενική συνέλευση των κατοίκων με συμμετοχή από το Στόμιο, το Ομόλιο, το Κόκκινο Νερό, γιατί υπήρχε η πληροφορία, ότι σε ξενοδοχείο πρώην συναδέλφου βουλευτού, θα εγκατασταθούν ασυνόδευτοι έφηβοι.
Μία περιοχή που διεκδικεί την τουριστική της ανάπτυξη, θεωρεί ότι δημιουργούνται σκιές και ερωτηματικά με την εγκατάσταση ασυνόδευτων εφήβων και θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Η δεύτερη είδηση, ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας, στην οποία κάτοικοι της Μάνδρας, κατήγγειλαν ότι στη δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο Κουτσόχερο, ασυνόδευτος έφηβος, έβγαλε μαχαίρι και απείλησε παιδιά στην παιδική χαρά του χωριού. Επώνυμες καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας.
Τα λέω αυτά, γιατί αν μπούμε σε μία λογική μετακίνησης πια προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, αυτό θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και σε μία λογική ισοκατανομής, για να μην προκαλούνται αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, όπου νιώθουν ότι σηκώνουν ένα δυσβάστακτο βάρος, σε σχέση με άλλες περιοχές.
Στον Νομό της Λάρισας, ήδη υπάρχει μία δομή μεταναστών, στον Κουτσόχερο. Είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση η δημιουργία νέας δομής στο Κυψελοχώρι, η οποία σταμάτησε, “πάγωσε” από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά μιλούμε για μία νέα δομή, αν έχουμε μετεγκατάσταση σε ξενοδοχεία».

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος από την Κύπρο: "Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε διεθνή ταραξία!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 1

Λευκωσία, 14 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:

Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε διεθνή ταραξία!

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, και στον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση του κυπριακού. Και όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κύπρο, κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής παραμένει το κορυφαίο εθνικό μας μέλημα και η απόλυτη σταθερή στρατηγική επιδίωξη της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας». Τα παραπάνω τόνισε βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης απηύθυνε εκ μέρους της ελληνικής βουλής χαιρετισμό στις εκδηλώσεις μνήμης για την κατεχόμενη Μόρφου. Παρόντες στην συγκινητική εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Βρετανός βουλευτής Sir Roger Gale, αντιπροσωπείες από τη Μάλτα, τη Γαλλία, καθώς και τα Καλάβρυτα, το Μεσολόγγι, τη Σπάρτη και την Ορεστιάδα. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την 39η αντικατοχική πορεία στο οδόφραγμα Αστρομερίτη και την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε εκπροσώπους της ειρηνευτικής δύναμης.

45 χρόνια κατοχής είναι πολλά!
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ομιλία του ανέφερε ότι «η Τουρκία συνεχίζει στον ίδιο απαράδεκτο δρόμο του 1974. Έχοντας αναγάγει το όραμα του νεο-οθωμανισμού σε επίσημο δόγμα της, και με προμετωπίδα ανιστόρητους αναθεωρητισμούς περί γαλάζιας πατρίδας, επιλέγει αντί την ισχύ του δικαίου το δίκαιο της ισχύος. Παρακολουθούμε έναν Αττίλα νούμερο 3 στην κυπριακή ΑΟΖ και στα κυπριακά χωρικά ύδατα. Παρακολουθούμε την, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, προώθηση εποικισμού της Αμμοχώστου. Καθημερινώς στο Αιγαίο συνεχίζεται η τακτική των παραβάσεων, των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων επάνω από τα ελληνικά νησιά. Την ίδια ώρα, στη Συρία, λαμβάνει χώρα μια νέα τουρκική εισβολή κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε έναν διεθνή ταραξία. Το γεγονός αυτό από μόνο του θα έπρεπε να είχε προκαλέσει την ουσιαστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την επαναφορά της Άγκυρας στην τάξη. Οι συνεχείς υποχωρήσεις στις διαρκείς απαιτήσεις της έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα την αύξηση των έκνομων και παράλογων διεκδικήσεών της.
Ο ελληνισμός υπ’ αυτές τις συνθήκες καλείται με ψυχραιμία αλλά και με αποφασιστικότητα, με ρεαλισμό αλλά και ενεργητικότητα, να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.
Ευχόμαστε ειλικρινά, το επόμενο διάστημα, να υπάρξουν κινήσεις καλής θέλησης, να πάψουν οι πολιτικές των κανονιοφόρων, οι ιταμοί εκβιασμοί και οι ξεπερασμένες εμμονές για την παραμονή του κατοχικού στρατού και τη διατήρηση του συστήματος εγγυήσεων.
Ευχόμαστε οι Τουρκοκύπριοι χωρίς κηδεμόνευση να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για το καλό όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού. 45 χρόνια είναι πολλά!».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 5

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 4

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 6

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 7

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 8

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 9

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 10

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 11

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 12

Φωτ. 1: Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στον Αστρομερίτη.

Φωτ. 2-5. Ο Λαρισαίος βουλευτής, εκπροσωπώντας τη Βουλή στην αντικατοχική εκδήλωση του δήμου Μόρφου.

Φωτ. 6: Η πομπή με την εικόνα του Αγίου Μάμαντος μετά το Μνημόσυνο πεσόντων στην εκκλησία του Αγίου Αυξιβίου.

Φωτ. 7-8: Κατάθεση στεφάνου της Βουλής των Ελλήνων στο μνημείο πεσόντων.

Φωτ: 9-12: Πορεία στο οδόφραγμα Αστρομερίτη και επίδοση ψηφίσματος προς τον ΓΓ του ΟΗΕ.

 

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος με Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο: Η τουρκική επιθετικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 1

Λευκωσία, 13 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΥΠΡΟΥ:

Η τουρκική επιθετικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

«Η διεθνής κοινότητα οφείλει να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για να επαναφέρει στην τάξη την Άγκυρα. Η τουρκική επιθετικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, και ιδιαίτερα στην Κύπρο με την πολιτική των κανονιοφόρων και των ευθέων εκβιασμών απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία και τα αναφαίρετα κυριαρχικά της δικαιώματα. Αυτές τις στιγμές, η ενότητα του ελληνισμού συνιστά απαραίτητο στοιχείο επιτυχούς απόκρουσης των τουρκικών προκλήσεων. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Λευκωσίας, στον αγώνα της για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, για μια Κύπρο χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς ξένες εγγυήσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την συνάντηση που είχε ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου κ. Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος τον ενημέρωσε ενδελεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό. Στο πρόσωπο του Θεσσαλού πολιτικού, που εκπροσωπεί την ελληνική βουλή στις εκδηλώσεις μνήμης για την κατεχόμενη Μόρφου, ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει στην Κύπρο.

Προσκύνημα σε “Φυλακισμένα Μνήματα” και Τύμβο Μακεδονίτισσας
Νωρίτερα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε τα ”Φυλακισμένα Μνήματα”, τον τόπο όπου φυλακίστηκαν και απαγχονίστηκαν οι ήρωες αγωνιστές της ΕΟΚΑ κατά την περίοδο 1955-1959. Την ξενάγηση στον ιστορικό αυτό χώρο, τον οποίο ο Έλληνας βουλευτής χαρακτήρισε «μνημείο του αγώνα ενός μικρού λαού για ελευθερία και αυτοδιάθεση απέναντι σε μια κραταιά αυτοκρατορία», την έκανε ο κ. Δήμος Βρυωνίδης, επιζών αγωνιστής της ΕΟΚΑ, έγκλειστος και ο ίδιος στις ίδιες φυλακές και γαμπρός του νεότερου απαγχονισμένου αγωνιστή, του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της ελληνικής βουλής «τα συναισθήματα που γεννώνται στα στενά κελιά και κυρίως στο χώρο των απαγχονισμών, όπου ακόμη διατηρείται η μια από τις τρεις κρεμάλες, είναι δύσκολο να περιγραφούν. Η υπόσχεση που δίνουμε στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου και την Ένωση με τη μητέρα πατρίδα είναι ότι δεν ξεχνούμε τη θυσία τους. Η Ελλάδα δεν λησμονεί ότι η Κύπρος είναι το ανατολικό σύνορο του ελληνισμού».
Στη συνέχεια μετέβη στον τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκεται το στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Στον ίδιο χώρο είχε καταρριφθεί στις 22 Ιουλίου του 1974 από φίλια πυρά το αεροπλάνο τύπου «Noratlas» που μετέφερε την 1η Μοίρα Καταδρομών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έρχονταν στην Κύπρο από τα Χανιά με σκοπό την υπεράσπιση του νησιού.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 4

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 5

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 6

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 7

Φωτ. 1: Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου Πρόδρομο Προδρόμου και τον Δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου Βίκτορα Χατζηαβραάμ

Φωτ 2: Στα κελιά των μελλοθάνατων αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Φωτ. 3: Στα “Φυλακισμένα Μνήματα” μαζί με τον αγωνιστή Δήμο Βρυωνίδη ανάμεσα στους τάφους των Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Φωτ. 4-5: Στο χώρο των εκτελέσεων των αγωνιστών διακρίνονται η κουκούλα που φορούσαν στους αγωνιστές τη στιγμή του απαγχονισμού και η αγχόνη.

Φωτ. 6-7: Επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκεται και αεροσκάφος τύπου NORATLAS που είχε καταρριφθεί το 1974.

 

Read more...

Μάξιμος: "Μετά την αύξηση στο επίδομα θέρμανσης και επιπλέον καυσόξυλα!"

Μάξιμος president

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:

Μετά την αύξηση στο επίδομα θέρμανσης και επιπλέον καυσόξυλα!

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ενόψει της έλευσης του χειμώνα προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τα αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά, και μάλιστα στις περιοχές με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ήδη ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την αύξηση της δαπάνης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης κατά 10 εκατ. ευρώ από τα 57,7 εκατ. ευρώ στα 67,5 εκατ. ευρώ και την έγκαιρη καταβολή του επιδόματος. Ελπίζω ότι ανάλογα νέα θα έχουμε τελικώς και για την κάλυψη των αναγκών σε καυσόξυλα των κατοίκων των ορεινών περιοχών, όπως προτείνει και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με την απάντηση που έλαβα από τον αρμόδιο υπουργό». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, σε σχετική του ερώτηση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του ζητούσε «να εγκριθούν επιπλέον πιστώσεις για καυσόξυλα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι εργασίες που απαιτούνται ώστε να λάβουν οι κάτοικοι της Ραψάνης, άλλα και όλων των ορεινών χωριών, περισσότερα καυσόξυλα για τον χειμώνα».
Στην απάντησή του ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι «το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανελαστικές υποχρεώσεις τις οποίες έχει κάθε χρόνο, εισηγείται αρμοδίως και ενισχύει τον σχετικό ΑΛΕ των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με μεταφορά πιστώσεων από τον ΑΛΕ 2910601025 ‘‘Πιστώσεις για δαπάνες δασοπροστασίας’’. Σημειώνουμε ωστόσο ότι οι πιστώσεις για τις δαπάνες δασοπροστασίας για φέτος έχουν σχεδόν εξαντληθεί και δεν επαρκούν για την ικανοποίηση των αιτημάτων των Α.Δ. για τη μεταφορά πιστώσεων και την ενίσχυση του ΑΛΕ 2420989001.
Σημειώνουμε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας έχει κάνει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για την αύξηση ποσοστού διάθεσης του ΑΛΕ 2910601025 ‘‘Πιστώσεις για δαπάνες δασοπροστασίας’’, ώστε το ποσό των περίπου 500.000,00€ το οποίο θα εξοικονομηθεί, να διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών σε καυσόξυλα των κατοίκων των ορεινών περιοχών.
Τέλος, σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα, με απόφαση του Γ.Λ.Κ., ενίσχυσης των ΑΛΕ του Τακτικού Προϋπολογισμού από το Αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού».

Read more...

Ζήτησαν σε συνάντηση με Μ. Χαρακόπουλο: "Προβάδισμα εργαζομένων στις αποζημιώσεις από εκκαθάριση ΕΑΣ"

Μάξιμος Εργαζόμενοι πρώην ΕΑΣ Λάρισας

Λάρισα, 11 Οκτωβρίου 2019

 

ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΞΙΜΟ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ:

Προβάδισμα εργαζομένων στις αποζημιώσεις από εκκαθάριση ΕΑΣ

Η αλλαγή της νομοθεσίας που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ (ν. 4384/2016) και δίνει προβάδισμα στις τράπεζες, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έναντι των εργαζομένων σε ότι αφορά την καταβολή οφειλομένων χρημάτων των ΕΑΣ που τελούν υπό καθεστώς εκκαθάρισης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με εκπροσώπους των εργαζομένων της πρώην ΕΑΣ Λάρισας.
Όπως τόνισαν οι τελευταίοι από το 2016 και μετά δεν έχουν λάβει χρήματα από τα δεδουλευμένα 2 ετών που τους οφείλει η πρώην ΕΑΣ Λάρισας, άλλα ούτε και κάποια αποζημίωση για την απόλυσή τους. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην αλλαγή της νομοθεσίας το 2016, αφού, με τις διατάξεις του ν. 4384/2016, οι τράπεζες, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία προηγούνται έναντι των εργαζομένων σε ότι αφορά την είσπραξη χρημάτων που προκύπτουν από την διαδικασία εκκαθάρισης της πρώην ΕΑΣ. Επίσης, η αδυναμία των περισσοτέρων να βρουν εργασία τα τελευταία δύσκολα χρόνια -και λόγω του ότι η πλειοψηφία εξ αυτών είναι 50 ετών και άνω- έχει οδηγήσει τις οικογένειες τους σε δεινή οικονομική θέση. Ως εκ τούτων, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΑΣ Λάρισας ζήτησαν την αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να προηγούνται στην καταβολή των χρημάτων που προκύπτουν από τη διαδικασία της εκκαθάρισης.
Από την πλευρά του, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «είναι εύλογο το αίτημα των εργαζομένων, που υφίστανται την ταλαιπωρία των τελευταίων χρόνων» και δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, «ενόψει και της κατάθεσης νέου νομοσχεδίου περί συνεταιρισμών».
Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους των εργαζομένων της πρώην ΕΑΣ Λάρισας ήταν οι κύριοι Άλκης Μπόραντας, Χρήστος Αγγελής, Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης και Αχιλλέας Βαρδακούλης και οι κυρίες Ευαγγελία Μπέκου και Ελένη Ίτσα.

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος σε Τσέχους βουλευτές: "Να αναλάβουν οι Ευρωπαίοι τις ευθύνες που τους αναλογούν στο μεταναστευτικό!"

Μάξιμος Τσέχοι βουλευτές α

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΣΕΧΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

Να αναλάβουν οι Ευρωπαίοι τις ευθύνες
που τους αναλογούν στο μεταναστευτικό!

«Θέλω να πιστεύω ότι η επίσκεψή σας θα συμβάλει στην κατανόηση των ελληνικών θέσεων για το μεταναστευτικό διότι, δυστυχώς, μας στεναχωρεί η στάση των χωρών του Visegrad, που δείχνουν να μην ιεραρχούν ψηλά τη βασική ευρωπαϊκή αξία της αλληλεγγύης!». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσόρισε στη Βουλή, ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Τσέχους βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Κοινοβουλίου της Τσεχικής Δημοκρατίας, που επισκέφθηκαν την Αθήνα προκειμένου να ενημερωθούν για το μεταναστευτικό.
Στην παρέμβασή του ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια συγκυρία έξαρσης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό ως διεθνής ταραξίας, ασκώντας κυνικά πίεση στην ΕΕ. Ήδη εισέβαλε στη Συρία και τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη αρκούνται σε ανέξοδες δηλώσεις συμπαθείας προς τους Κούρδους.
Η Ελλάδα υφίσταται δυσβάσταχτο βάρος κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου οι τοπικές κοινωνίες δυσανασχετούν με τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Και σας μιλώ εκ πείρας, καθώς οι φήμες, το προηγούμενο διάστημα, για επέκταση της δομής μεταναστών στο Κουτσόχερο και η δημιουργία νέας δομής στο Κυψελοχώρι -που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση- στην εκλογική μου περιφέρεια, προκαλούν εύλογες αντιδράσεις.
Το πρόβλημα, πλέον, από προσφυγικό έγινε μεταναστευτικό, καθώς 8 στους δέκα εισερχομένους είναι παράτυποι οικονομικοί μετανάστες. Πρέπει, λοιπόν, να αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί να το επωμισθούν μόνες τους οι χώρες που έχουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θεωρούμε ότι η ισομερής κατανομή των προσφυγικών πληθυσμών είναι εκ των ων ουκ άνευ για τη ορθή διαχείριση του ζητήματος. Θα ήταν σκόπιμο ως μια πρώτη κίνηση καλής θέλησης να εξεταστεί μια διαδικασία καταμερισμού των ασυνόδευτων παιδιών μεταξύ των κρατών-μελών.

Το μεταναστευτικό να μην καταστεί θρυαλλίδα διάλυσης της ΕΕ
Η Ελλάδα, που δέχεται και τον μεγαλύτερο όγκο των μεταναστευτικών ροών, δεν μπορεί να μετατραπεί σε ζώνη αποθήκευσης ψυχών, προς χάριν της ευρωπαϊκής γαλήνης. Αναμένουμε, λοιπόν, την ανάλογη αντίδραση από τα κράτη μέλη της ΕΕ, που πρέπει να επιδείξουν την αρμόζουσα αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αναμένουμε μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, που προϋποθέτει σειρά από δράσεις, όπως την αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου στη βάση των αρχών της δίκαιης κατανομής των ευθυνών και της αλληλεγγύης, τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Επιστροφής, την αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, την εφαρμογή προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης σε περιοχές προέλευσης των μεταναστών και προσφύγων, που θα μειώσουν τα αίτια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να είναι θεατής στα τεκταινόμενα στη Συρία, απ’ όπου προέρχεται και η πλειοψηφία των προσφύγων.
Η ΕΕ κλυδωνίζεται εξαιτίας του Brexit και της ανόδου του λαϊκισμού και του εθνικισμού. Όλοι όσοι θεωρούμε την Ευρώπη σπίτι μας οφείλουμε να εργαστούμε ώστε το μεταναστευτικό να μην καταστεί η θρυαλλίδα για την αποσύνθεση και τη διάλυση της ΕΕ, του πιο πετυχημένου εγχειρήματος που έφερε ειρήνη και ευημερία για δεκαετίες στην γηραιά ήπειρο.
Στη συνάντηση εκ μέρους της Ελλάδος συμμετείχε, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Την τσεχική αντιπροσωπεία αποτελούσαν: η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Helena Valkova, οι βουλευτές κ.κ. Frantisek Elfmark, Leo Luzar και Eva Matyasova, και ο Πρέσβης κ. Jan Bondy.

 Μάξιμος Τσέχοι βουλευτές β

 

Read more...

Στη βουλή φέρνει ο Μάξιμος τα προβλήματα των Στρατιωτικών

Μάξιμος ΕΣΠΕΘ

Λάρισα, 9 Οκτωβρίου 2019

 

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΠΕΘ

Στη βουλή φέρνει ο Μάξιμος τα προβλήματα των Στρατιωτικών

«Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνδεδεμένο όχι μόνο με την επιχειρησιακή ικανότητα, αλλά και με το ηθικό των στελεχών που υπηρετούν και ευλόγως, τώρα που η χώρα αρχίζει να ανακάμπτει, ευελπιστούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντάθηκαν στα χρόνια της κρίσης». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την κατάθεση Αναφοράς στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για τα θέματα που του ετέθησαν από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ).
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΣΠΕΘ, οι στρατιωτικοί ζήτησαν τη συνδρομή του Θεσσαλού πολιτικού, προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δημιουργούν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.
Όπως σημειώθηκε από τους εκπροσώπους της Ένωσης, που του επέδωσαν σχετικό υπόμνημα, τα θέματα που θέτουν είναι ως επί το πλείστον ψηφισμένες νομοθετικές διατάξεις που περιμένουν την εφαρμογή τους. Πιο συγκεκριμένα, εστίασαν στις ειδικές αποζημιώσεις για τη νυχτερινή εργασία που ενώ ψηφίστηκαν δεν καταβάλλονται εδώ και 2,5 χρόνια! Αναφέρθηκαν, επίσης, στην διεκπεραίωση των ενεργειών που απαιτούνται για την έκδοση δελτίου ταυτότητας για ταξιδιωτική χρήση (παρόμοιο με αυτό των Σωμάτων Ασφαλείας), στις εκκρεμότητες που υπάρχουν στην εφαρμογή της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, ενώ, επισήμαναν και πρακτικά προβλήματα που εμφανίζονται από τις αδικαιολόγητες, πολύμηνες καθυστερήσεις, που υπάρχουν στην επιστροφή των υγειονομικών δαπανών.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με την Αναφορά του συνηγορεί στην «άμβλυνση των ανωτέρω προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους στρατιωτικούς».
Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς του Δ.Σ. της Ένωσης ήταν ο αντιπρόεδρος Αντώνης Στεργιούλας, ο αναπληρωτής γραμματέας Λεωνίδας Κολονιώτης και το μέλος κα Αλεξάνδρα Χαρακοπούλου.

 

Read more...