Menu
A+ A A-

Μάξιμος Εκπρόσωποι Θεσσαλών παραγωγών λαικών αγορών 1

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ:

Θετικές οι βελτιώσεις που έγιναν, στόχος ένας πιο λειτουργικός νόμος

«Οι αλλαγές που υπήρξαν στο σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές, μετά τις παρατηρήσεις που τέθηκαν στη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι άδειες παραγωγού θα έχουν πενταετή ισχύ, οι ποσότητες των προϊόντων που θα πωλούνται θα δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση και δεν θα προκύπτουν από την επεξεργασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ενώ οι υφιστάμενες θέσεις δεν θα προκηρύσσονται. Αυτά ήταν και τα βασικά αιτήματα που μου έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών στην προηγούμενή μας συνάντηση. Η συνεργασία μαζί στους συνεχίζεται, με μοναδικό στόχο να καταστεί ο νόμος πιο λειτουργικός για την περιφέρεια».
Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη δεύτερη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των παραγωγών λαϊκών αγορών: τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας κ. Απόστολο Τσακανίκα, τον γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Λυγούδη και τον πρόεδρο των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Λάρισας κ. Δημήτρη Πούρικα.

Ευχαριστίες Παραγωγών σε Μάξιμο
Οι εκπρόσωποι των παραγωγών, αρχικά, ευχαρίστησαν τον Θεσσαλό πολιτικό για την ουσιαστική του συνδρομή στην αποδοχή των βασικών τους αιτημάτων από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνη Γεωργιάδη -ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παρατηρήσεις που από το βήμα της βουλής είχε θέσει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Επεσήμαναν την ικανοποίησή τους για τις αλλαγές που υπήρξαν, ενώ πρόσθεσαν ότι προσβλέπουν στην αποτελεσματικότητα του διαλόγου ώστε να υπάρξουν στον νόμο ρυθμίσεις πιο ρεαλιστικές και ταυτόχρονα εφαρμόσιμες στην επαρχία. Υπό αυτό το πρίσμα, ανέφεραν ότι θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινήσεις σχετικά με το ποιος θα είναι ο φορέας που θα διαχειρίζεται τις λαϊκές αγορές στην επαρχία, προτείνοντας να αναλάβουν οι δήμοι αυτό τον ρόλο. Επιπλέον, επαναδιατύπωσαν τις ενστάσεις τους για την αποστολή του sms στο e-katanalotis υπογραμμίζοντας ότι η λειτουργία του θα είναι προβληματική στην επαρχία από παραγωγούς που για διάφορους λόγους (π.χ. ηλικία) δεν έχουν παρόμοιες δεξιότητες. Τέλος, αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει για τον παραγωγικό κορμό της λαϊκής αγοράς η μετατροπή των ποινών σε κυρώσεις διοικητικού χαρακτήρα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επικοινώνησε με τον εισηγητή του νομοσχεδίου, βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Στράτο Σιμόπουλο, προκειμένου να λάβει υπόψη στην εισήγησή του τις παρατηρήσεις και τα αιτήματα των παρευρισκόμενων εκπροσώπων των Θεσσαλών παραγωγών λαϊκών αγορών.

Μάξιμος Εκπρόσωποι Θεσσαλών παραγωγών λαικών αγορών 2

back to top