Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος με εκπροσώπους παραγωγών: Στόχος η εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην επαρχία

Μάξιμος Επρόσωποι Λαϊκών Αγορών

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:

Στόχος η εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην επαρχία

«Το νομοσχέδιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, που αναμφίβολα έχουν κοινωνικό πρόσημο, το οποίο αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο σε εποχές διεθνούς αύξησης του ενεργειακού κόστους, που επιφέρει αυξήσεις σε αγαθά. Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρώ σημαντικό να εισακουστούν παρατηρήσεις των εκπροσώπων των παραγωγών με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην επαρχία, που έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας κ. Βασίλη Λυγούδη και τον πρόεδρο των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Λάρισας κ. Δημήτρη Πούρικα.
Οι εκπρόσωποι των παραγωγών εξέθεσαν στον Θεσσαλό πολιτικό τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία της επεξεργασίας και συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Όπως σημείωσαν, λόγοι όπως, ο περισσότερο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας των επαφών μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, οι χαμηλότεροι τζίροι και εισοδήματα που επιτυγχάνονται και το γεγονός ότι πολλοί παραγωγοί λαϊκών, ειδικά στα χωριά, δεν κατέχουν τεχνολογικές δεξιότητες, επιβάλουν την αναθεώρηση ορισμένων διατάξεων του νομοσχεδίου.
Οι εκπρόσωποι των παραγωγών αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στις δυσκολίες που θα προκύψουν από την υποχρέωση της αποστολής sms στο e-καταναλωτής για παραγωγούς στην επαρχία. Επίσης, πρότειναν η χρονική ισχύς των αδειών παραγωγού να είναι για πέντε έτη και όχι για ένα έως πέντε έτη και επεσήμαναν ότι δεν διευκρινίζεται εάν θα προκηρύσσονται οι υφιστάμενες θέσεις στις λαϊκές -και όχι μόνο όσες μένουν κενές. Εισηγήθηκαν η προκήρυξη θέσεων να γίνεται ανά τρίμηνο, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τη δεσμευτική διάταξη σχετικά με την πώληση τουλάχιστον του 50% της παραγωγής σύμφωνα με τη δήλωση καλλιέργειας (ΟΣΔΕ). Τέλος, ανέφεραν ότι αντιτίθενται στα πρόστιμα τιμωρητικού χαρακτήρα, ενώ σχετικά με την καταβολή τελών στους δήμους (ημερήσιο δικαίωμα) πρότειναν ο τρόπος είσπραξης να επιλέγεται από κάθε δήμο.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για την αναλυτική ενημέρωση και δεσμεύτηκε -κατανοώντας την ανάγκη για μια ομαλότερη και σταδιακή προσαρμογή των λαϊκών αγορών της επαρχίας στις αλλαγές που κυοφορούνται- να μεταφέρει τις παρατηρήσεις τους στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Read more...

Μάξιμος με Τριαντόπουλο στο Δαμάσι: 14χιλιαρο και σε σεισμοπαθείς Τυρνάβου και Ελασσόνας

Μάξιμος Τριαντοπουλος 1

Λάρισα, 17 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ΔΑΜΑΣΙ:

14χιλιαρο και σε σεισμοπαθείς Τυρνάβου και Ελασσόνας

• Εντός Νοεμβρίου ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα

• Έκτακτη επιχορήγηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον αύλακα του οικισμού

Στο σεισμόπληκτο Δαμάσι συνόδευσε τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την κρατική αρωγή και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός απευθυνόμενος στους σεισμοπαθείς που διαμένουν στους οικίσκους σημείωσε ότι «είναι απόλυτα κατανοητή κάθε δίκη σας διαμαρτυρία γιατί εσείς βιώνετε καθημερινά τις συνέπειες του σεισμού. Όμως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο έδειξε άμεσα αντανακλαστικά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον Δήμο Τυρνάβου, τον δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα, αλλά αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος των φυσικών καταστροφών δημιούργησε ειδική θέση υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα την κρατική αρωγή σε τέτοιες περιπτώσεις. Η παρουσία του σήμερα εδώ είναι ιδιαίτερα θετική, καθώς, εκτός των έως τώρα παρεμβάσεων, ανακοινώνει την επέκταση και στους σεισμοπαθείς των δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας των άμεσων μέτρων στεγαστικής συνδρομής που θεσπίσθηκαν για τους σεισμοπαθείς στην Κρήτη».
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, εντός του Νοεμβρίου όσοι υποβάλλουν αίτηση στη σχετική πλατφόρμα θα λαμβάνουν άμεσα 14.000 ευρώ αν το σπίτι τους κρίθηκε κόκκινο-κατεδαφιστέο, 8.000 ευρώ αν χαρακτηρίσθηκε κίτρινο και 3.000 ευρώ αν χαρακτηρίσθηκε πράσινο.

Αύλακας-εστία μόλυνσης
Επιπλέον, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «η εδώ παρουσία του φίλου υφυπουργού δίνει λύσεις στο πρόβλημα του αύλακα του προχείρου οικισμού, που εκτός της δυσωδίας αποτελεί και εστία μολύνσεων, καθώς άμεσα ενισχύει με έκτακτη επιχορήγηση την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου με διαδικασίες φαστ τρακ να προχωρήσει στην ασφαλή κάλυψή του».

Αυθαίρετα
Κατά τη συζήτηση με τους σεισμοπαθείς κατοίκους του προχείρου οικισμού ετέθη το πρόβλημα με τις αυθαίρετες κατασκευές και την ανάγκη τακτοποίησής τους. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε ότι ήδη με ερώτησή του έθεσε στον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα το θέμα, ζητώντας να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν στην αποκατάσταση των ζημιών σε σεισμόπληκτα κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια ή με υπερβάσεις άνω του 40% της επιτρεπόμενης δόμησης και κάλυψης, στους δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου. Ο Θεσσαλός πολιτικός ζήτησε κι από τον υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να παρέμβει προς τον συνάδελφό του για την επίσπευση της επίλυσης του προβλήματος, κάτι που δεσμεύτηκε να πράξει.

Μάξιμος Τριαντοπουλος 2

Μαξιμος Τριαντοπουλος πληγέντες Δαμάσι 1

Μαξιμος Τριαντοπουλος πληγέντες Δαμάσι 2

Μαξιμος Τριαντοπουλος πληγέντες Δαμάσι 3

Μαξιμος Τριαντοπουλος πληγέντες Δαμάσι 4

Μαξιμος Τριαντοπουλος πληγέντες Δαμάσι 5

 Μαξιμος Τριαντοπουλος πληγέντες Δαμάσι 6

Read more...

Μάξιμος με παραγωγούς φασολιών και πατάτας: Ζημιές από τους καύσωνες σε Καλλιπεύκη, Καρυά και Συκαμινέα

Μάξιμος Παραγωγοί φασολιού και πατάτας

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑΣ:

Ζημιές από τους καύσωνες σε Καλλιπεύκη, Καρυά και Συκαμινέα

Ζητούν να υπάρξουν αποζημιώσεις

Η αναγκαιότητα να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να αποζημιωθούν για τις σημαντικές ζημιές που υπέστησαν από τους καύσωνες του φετινού καλοκαιριού τα φασόλια και οι πατάτες, που αποτελούν κύριες καλλιέργειες στα χωριά τους, ήταν το θέμα που τέθηκε στη συνάντησή του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με εκπροσώπους παραγωγών πατάτας και φασολιών των ορεινών χωριών της Καλλιπεύκης, της Καρυάς και της Συκαμινέας.
Όπως επεσήμαναν οι παραγωγοί, οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι που πέρασε, επηρέασαν αρνητικά τις πατάτες και τα φασόλια που καλλιεργούν παραδοσιακά στην περιοχή της αποξηραμένης λίμνης της Καλλιπεύκης και στο υψίπεδο της Καρυάς και της Συκαμινέας. Η επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών προκάλεσε πτώση των ανθέων και των λοβών σε καλλιέργειες φασολιών συνολικής έκτασης περίπου 450 στρεμμάτων, με αποτέλεσμα την εκμηδένιση της παραγωγής, ενώ σε κατ εκτίμηση 900 στρέμματα με πατάτες που καλλιεργούνται, παρατηρήθηκε τόσο ποσοτική όσο και ποιοτική υποβάθμιση των παραγόμενων κονδύλων. Για το πρόβλημα έχουν απευθυνθεί με υπόμνημά τους στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα και έχει πραγματοποιηθεί επίσκεψη γεωπόνου στην περιοχή της Καλλιπεύκης για να διαπιστώσει τη ζημιά στις προαναφερόμενες καλλιέργειες. Ωστόσο, όπως ενημερώθηκαν από τον ΕΛΓΑ, υφίσταται αδυναμία να προχωρήσει η διαδικασία των εκτιμήσεων λόγω του ότι οι θερμοκρασίες στα ορεινά χωριά τους δεν ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς, που είναι το όριο σύμφωνα με τον Κανονισμό του οργανισμού για να αναγνωριστούν οι ζημιές από καύσωνα. Τέλος, υποστήριξαν ότι και σε άλλες περιοχές της χώρας με παρόμοια κλιματικά δεδομένα με τα χωριά τους (π.χ Καστοριά, Πρέσπες), όπου καλλιεργούνται φασόλια και πατάτες, υπήρξαν ζημιές από καύσωνα και όπως πληροφορούνται θα προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.
Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι συμμερίζεται την ανησυχία τους καθώς οι καλλιέργειες αυτές εξασφαλίσουν ένα βασικό εισόδημα στους κατοίκους των ορεινών αυτών χωριών και ότι θα προβεί σε επικοινωνία με την ηγεσία του ΕΛΓΑ για να εξεταστεί το αίτημα των παραγωγών για αποζημιώσεις.
Στη συνάντηση ως εκπρόσωποι των παραγωγών φασολιών και πατάτας παραβρέθηκαν ο κ. Χρήστος Οικονόμου από την Καλλιπεύκη και ο κ. Διονύσης Τηγανής από την Καρυά.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος προς Ελληνοκαναδούς βουλευτές: Συνεργασία για τον σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών

Μ. Χαρακόπουλος ΔΣΟ

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2021

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Γ.Γ. ΔΣΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ:

Συνεργασία για τον σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών

«Οι ομογενείς μας που συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή των χωρών που διαβιούν, όπως είναι οι βουλευτές στον Καναδά, συνιστούν τους καλύτερους πρεσβευτές του ελληνισμού στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμους διαύλους προώθησης ζητημάτων που αφορούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ορθοδοξία, όπως είναι η ενημέρωση για την αυθαίρετη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος από το τουρκικό κράτος, αλλά και η προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Από την πλευρά μας επιδιώκουμε να συντονίσουμε αυτό το τεράστιο παγκόσμιο δίκτυο και να εργαστούμε από κοινού για τις αξίες που μας ενώνουν». Τα παραπάνω τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, Δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την αποστολή συγχαρητήριας Επιστολής προς τους ελληνικής καταγωγής επανεκλεγέντες βουλευτές στην Ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά κα Annie Koutrakis (Quebec), κ. Peter Fragiskatos (London North Center), Emmanuela Lambropoulos (Saint-Laurent) και κα Niki Ashton (Churchill Manitoba).
Στην επιστολή του ο επικεφαλής της ΔΣΟ υπογραμμίζει ότι «περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία το γεγονός ότι ομοεθνείς και ομόδοξοι συνάδελφοι υπηρετούν μακροχρόνια τη δημοκρατική διαδικασία σε άλλες χώρες του Κόσμου». Επιπλέον επισημαίνει ότι «κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας, αλλά και της κλιματικής κρίσης, έχει αναδειχθεί περισσότερο από ποτέ η ανάγκη για εμπιστοσύνη στους μηχανισμούς και τις διαδικασίες της πολυμερούς συνεργασίας και των διεθνών θεσμών. Ο Καναδάς έχει αποδείξει διαχρονικά ότι μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο διεθνές πεδίο σε θεματικές που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των αρχών της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού και της χρηστής διακυβέρνησης».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημειώνει ότι «θα ήταν μεγάλη μας χαρά εάν το Κοινοβούλιο του Καναδά συμμετείχε με επίσημη αντιπροσωπεία στους κόλπους της Οργάνωσης μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορεί να υπάρξουν πολλά σημεία διαρκούς επαφής και στενής συνεργασίας με τη ΔΣΟ, ιδίως στο πεδίο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θρησκευτικών ελευθεριών και της υπεράσπισης των απειλούμενων Χριστιανών στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένουμε τη συνεργασία μαζί σας και την συμβολή σας στις δραστηριότητες της ΔΣΟ».

Read more...

Μάξιμος σε Λιβανό: Ζημιές σε βαμβάκια από τις ισχυρές βροχοπτώσεις!

 Μαξιμος Βουλη χέρια 2

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Ζημιές σε βαμβάκια από τις ισχυρές βροχοπτώσεις!

• Ποσοτικές απώλειες αλλά και ποιοτική υποβάθμιση

«Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα “Αθηνά” και “Μπάλλος”, με τις ισχυρές και παρατεταμένες βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα, δημιουργούν έντονη ανησυχία στους βαμβακοπαραγωγούς, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν συγκομίσει την παραγωγή τους». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επικαλούμενος καλλιεργητές βαμβακιού των χωριών πέριξ της λίμνης Κάρλα, εκατέρωθεν της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου, αλλά και των Φαρσάλων -περιοχές όπου εντοπίζεται, κυρίως, η βαμβακοκαλλιέργεια στον νομό Λάρισας- υπογραμμίζει ότι «η συγκομιδή του προϊόντος δεν έχει ολοκληρωθεί σε σημαντικό ποσοστό. Οι βροχές της προηγούμενης εβδομάδας ανέβαλλαν στο “πάρα πέντε” τη συγκομιδή σε πολλές περιπτώσεις, και έκτοτε, λόγω του μεγάλου ύψους βροχής δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στα χωράφια. Ωστόσο, το δεύτερο κύμα βροχοπτώσεων που προκαλεί η κακοκαιρία “Μπάλλος” την τρέχουσα εβδομάδα, εκτόξευσε τις ανησυχίες των παραγωγών, καθώς διαπιστώνουν ότι τα φαινόμενα δεν εξασθενούν και η σοδειά τους πραγματικά κινδυνεύει.
Μετά από ένα δεκαήμερο βροχοπτώσεων -όπως αναφέρουν- φοβούνται ότι η παραγωγή τους υπέστη τόσο ποσοτικές απώλειες όσο και ποιοτική υποβάθμιση. Το γεγονός αυτό είναι επιζήμιο για τα έσοδά τους και δημιουργεί κατήφεια σε μια χρονιά, που η υψηλότερη από τα προηγούμενα χρόνια τιμή του προϊόντος, προκάλεσε αρχικά “χαμόγελα” κατά την έναρξη της συγκομιδής. Υπάρχουν χωριά στα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής δεν έχει συγκομιστεί και παραγωγοί που δεν έχουν μαζέψει ούτε στρέμμα βάμβακος. Εύλογα, λοιπόν, οι βαμβακοπαραγωγοί ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες αναγγελίες ζημιάς και να δρομολογηθούν οι εκτιμήσεις και οι αποζημιώσεις».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί «ώστε να διευθετηθεί άμεσα η στήριξη της πολιτείας διαμέσου του ΕΛΓΑ στους βαμβακοπαραγωγούς που βλέπουν την παραγωγή τους να ζημιώνεται κατακόρυφα λόγω των έντονων και παρατεταμένων βροχοπτώσεων».

 

Read more...

Μάξιμος: Μεγάλη η προσφορά της αγρότισσας στην ελληνική κοινωνία

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΒΟΥΛΗΣ

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ:

Μεγάλη η προσφορά της αγρότισσας στην ελληνική κοινωνία

«Όσοι προερχόμαστε από οικογένειες γεωργών και κτηνοτρόφων γνωρίζουμε ότι της αγρότισσας ο ύπνος είναι ελάχιστος για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της σκληρής καθημερινότητας. Για τον λόγο αυτό είναι αυτονόητο ότι αξίζει όλον τον σεβασμό μας για τη μεγάλη της προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Η αγρότισσα στην Ελλάδα ήταν και παραμένει μια ηρωίδα της ζωής, γιατί καταφέρνει να συνδυάζει με επιτυχία τους σύνθετους ρόλους της μάνας και της εργαζόμενης στις αντίξοες συνθήκες του χωραφιού ή της στάνης». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «σήμερα, σε ένα έτσι κι αλλιώς περιβάλλον δημογραφικής απίσχνασης, οι Ελληνίδες αγρότισσες έχουν μειωθεί σε επικίνδυνο σημείο. Στις μέρες μας όλο και λιγότερες νέες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν οικογένεια στην επαρχία ενασχολούμενες με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Αυτό, όμως, έχει ως συνέπειας την συνεχιζόμενη αποψίλωση της ελληνικής περιφέρειας και τη μείωση του αγροτικού πληθυσμού. Ως εκ τούτου, η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο μιας οραματικής δημογραφικής πολιτικής οφείλει να στηρίξει στοχευμένα τις νέες αγρότισσες. Δεν είναι υπερβολή ότι το μέλλον του αγροτικού πληθυσμού στην πατρίδα μας εξαρτάται κυρίως από το αν θα αυξηθούν οι γυναίκες που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα στο πλαίσιο οικογενειακής δραστηριότητας. Αξίζει να συμπληρώσουμε, όμως, ότι σύμμαχος σε αυτήν την δύσκολη απόφαση είναι οι ραγδαίες τεχνολογικές δυνατότητες, που μειώνουν γεωγραφικές αποστάσεις και γεφυρώνουν κοινωνικά χάσματα».

Read more...

Μάξιμος σε Σκρέκα:Τακτοποίηση των αυθαιρέτων σεισμόπληκτων κτιρίων σε Ελασσόνα και Τύρναβο

 Φωτο αρχείου Μάξιμος Σκρέκας

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:

Τακτοποίηση των αυθαιρέτων σεισμόπληκτων κτιρίων σε Ελασσόνα και Τύρναβο

Νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν στην αποκατάσταση των ζημιών σε σεισμόπληκτα κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια ή με υπερβάσεις άνω του 40% της επιτρεπόμενης δόμησης και κάλυψης, στους δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός σε ερώτησή του στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα σημειώνει ότι «οι μεγάλοι σεισμοί του περασμένου Μαρτίου στην περιοχή της Ελασσόνας προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες και υποδομές. Αναμφίβολα, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή προώθησε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πληγέντων στους δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας, που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ΔΑΕΦΚ- ΚΕ/6350/Α325/11.3.2021 ΚΥΑ - ΦΕΚ Β/964/11-3-2021, ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/οικ6670/Α321/18.3.2021 Υ.Α. - ΦΕΚ Β/1136/23-3-2021,ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/9028/Α325/20.5.2021 ΚΥΑ - ΦΕΚ Β /2094/20.5.2021). Ωστόσο, στη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών, προκύπτουν σοβαρές δυσχέρειες που απαιτούν επειγόντως επιπρόσθετες ρυθμίσεις για την ολοκλήρωσή της.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων των ανωτέρω δήμων, κατά την κατεδάφιση των κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί ως κατεδαφιστέα, καθώς και κατά την ανέγερση νέων κτιρίων, προκύπτουν ανυπέρβλητα εμπόδια, που οφείλονται στην αδυναμία τακτοποίησης αυθαιρέτων της κατηγορίας 5 (κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια ή με υπερβάσεις άνω του 40% της επιτρεπόμενης δόμησης και κάλυψης).
Ωστόσο, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης υπαγωγής-ρύθμισης για τα προαναφερόμενα ακίνητα (κατηγορίας 5) έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι, ο νομοθέτης (με τον νόμο 4759/2020, άρθρο 128, παράγραφος 1, σημείο ε), είχε δώσει σε περιοχές της χώρας που είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το 2020, το δικαίωμα παράτασης στην υποβολή αίτησης για την τακτοποίηση των ακινήτων κατηγορίας 5 μέχρι την 31.03.26. Δηλαδή, την ημερομηνία που ισχύει και για τα ακίνητα των λοιπών κατηγοριών 1 έως 4.
Κατά συνέπεια, σε συνάρτηση με τα ανωτέρω και προκειμένου να ξεπεραστούν τα σοβαρά εμπόδια στην διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών που προέκυψαν στους δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας λόγω των σεισμών του Μαρτίου του 2021, απαιτείται αντίστοιχη νομοθετική μέριμνα και ανάλογη προσαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ. Πρόκειται για ρύθμιση, η οποία σύμφωνα με τους πληγέντες θα επισπεύσει την επάνοδό τους σε φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης, ενώ δεν επηρεάζει τα δημόσια οικονομικά».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να προβεί «στις ενδεικνυόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε οι ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4759/2020, για την τακτοποίηση αυθαιρέτων της κατηγορίας 5, να ισχύσουν και για τους πληγέντες από τους μεγάλους σεισμούς του Μαρτίου 2021 στους Δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Πότε θα αποσπασθούν οι εκπαιδευτικοί σε Χειμάρρα και Κορυτσά;

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

Πότε θα αποσπασθούν οι εκπαιδευτικοί σε Χειμάρρα και Κορυτσά;

«Αντιλαμβανόμενοι ως αυτονόητο το ενδιαφέρον του εθνικού κέντρου στην παροχή ελληνικής παιδείας στους ομογενείς της Αλβανίας, θεωρούμε επιβεβλημένη -εφόσον τα δημοσιεύματα ευσταθούν- την επίσπευση των αποφάσεων για την απόσπαση των εκπαιδευτικών που χρειάζονται για την κάλυψη των υφιστάμενων εκπαιδευτικών κενών των εκπαιδευτηρίων στη Χειμάρρα και την Κορυτσά». Τα παραπάνω τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του στην υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση υπογραμμίζει ότι «τα ελληνικά εκπαιδευτήρια “ΟΜΗΡΟΣ” στη Χειμάρρα και την Κορυτσά επιτελούν εδώ και χρόνια ένα τεράστιο έργο στην εκπαίδευση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, και όχι μόνον. Η έναρξη της λειτουργίας τους, μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Χότζα, αποτέλεσε έναν σταθμό στην πλούσια ιστορία του τόπου και στη προαγωγή των ελληνικών γραμμάτων, σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι αντιξοότητες για τον ελληνισμό είναι δεδομένες και γνωστές. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το σχολείο της Χειμάρρας είχε ιδρυθεί από τον ισαπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό το 1775, έτος κατά το οποίο πέρασε και κήρυξε στην περιοχή, και καταργήθηκε από τον Ενβέρ Χότζα το 1946, για να ανοίξει και πάλι το 2006.
Η στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό είναι χρέος και της Ελληνικής Πολιτείας, που οφείλει να προβαίνει στις σχετικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Όπως, όμως, διαμαρτύρονται φορείς της ομογένειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα ομογενειακών μέσων ενημέρωσης (βορειοηπειρωτική ενημερωτική πύλη himara.gr, 08.10.21), αλλά και ΜΜΕ στην Ελλάδα (Πρώτο Θέμα, 11.10.21), η τρέχουσα σχολική χρονιά ξεκίνησε με σοβαρά προβλήματα, διότι ακόμη δεν έχουν πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας οι αναγκαίες αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Το αποτέλεσμα είναι να υπολειτουργούν τα σχολικά συγκροτήματα με τους μαθητές και τις μαθήτριες να παρακολουθούν με ελλείψεις και κενά το ημερήσιο πρόγραμμα. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει εύλογη απογοήτευση σε γονείς και μαθητές των περιοχών αυτών.
Μάλιστα, οι φορείς της ομογένειας υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει το πρόβλημα υπόψη του υπουργείου Παιδείας χωρίς, όμως, έως τώρα κάποια ανταπόκριση, την ώρα που οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε άλλες χώρες του εξωτερικού έχουν ολοκληρωθεί κανονικά».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά την αρμόδια υπουργό αν «ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι καταγγελίες φορέων των ομογενών μας -που είδαν το φως της δημοσιότητας- για καθυστερήσεις στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών για τα Εκπαιδευτήρια “ΟΜΗΡΟΣ” σε Χειμάρρα και Κορυτσά; Αν ναι, για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό, και πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων;».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος προς 5 Υπουργούς: Για να μην ξαναγίνουμε στο ίδιο έργο θεατές…

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ βουλη new

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ 5 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ:

Για να μην ξαναγίνουμε στο ίδιο έργο θεατές…

• Ολική χαρτογράφηση της περιοχής και υλοποίηση των αναγκαίων έργων

«Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται ότι είναι για άλλη μια φορά “στο ίδιο έργο θεατές”, ενώ οι πληγέντες αγωνιούν, καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους να ζημιώνονται και την παραγωγή τους να χάνεται. Βεβαίως, οι παρεμβάσεις της πολιτείας πρέπει να είναι άμεσες για την αποτύπωση των ζημιών και την λήψη μέτρων ανακούφισης. Είναι καιρός, όμως, όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουμε επισημάνει, να υπάρξει ολική χαρτογράφηση της περιοχής και των αναγκαίων έργων, ώστε να μην επαναλαμβάνονται ζημιές στην ίδια περιοχή, όπως, δυστυχώς, συμβαίνει όλο και συχνότερα». Τα παραπάνω επισημαίνει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του στους υπουργούς Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, για τις ζημιές σε Αγιά και Τέμπη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, στην ερώτησή του, υπογραμμίζει ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που αυξάνονται ελέω κλιματικής αλλαγής, έχουν τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος, καθώς συχνά προκαλούν ζημιές σε υποδομές και στην αγροτική παραγωγή, ενώ όχι σπάνια θρηνούμε και απώλειες ανθρώπινων ζωών. Δυστυχώς, η πρόσφατη επέλαση της “Αθηνάς” προκάλεσε ζημιές στις υποδομές και στην επικείμενη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων σε οικισμούς των Δήμου Αγιάς και Τεμπών.
Οι ισχυροί άνεμοι και, κυρίως, το μεγάλο ύψος βροχόπτωσης προκάλεσαν πλημμύρες και καταστροφές στους οικισμούς του παραλιακού μετώπου από τον Αγιόκαμπο έως και την Κουτσουπιά, ενώ παρόμοιες ζημιές υπήρξαν και στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Τεμπών. Σοβαρές είναι οι ζημιές σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου της παραλίας και των οικισμών από το “φούσκωμα” των ρεμάτων και των χειμάρρων που κατεβαίνουν από τον Κίσσαβο.
Επίσης, σημαντικές είναι οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή της περιοχής, στα μήλα που δεν είχαν συγκομιστεί και στην καστανοκαλλιέργεια. Ιδιαίτερα τα κάστανα -μια καλλιέργεια που εντοπίζεται στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Κισσάβου και αποδίδει τα τελευταία χρόνια σημαντική πρόσοδο στους κατοίκους του- επλήγησαν ακριβώς στην έναρξη της περιόδου συγκομιδής. Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε ζημιές στην έτοιμη προς συγκομιδή παραγωγή και σύμφωνα με μαρτυρίες των παραγωγών, μεγάλο μέρος της παρασύρθηκε από τον όγκο του νερού και είτε κατέληξε στα περιθώρια των αγρών είτε χάθηκε στα ρέματα. Επιπλέον, σημαντικότατες είναι οι ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο και κατά συνέπεια η πρόσβαση στα καστανοχώραφα είναι δύσκολη και κατά περιπτώσεις αδύνατη».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς:
1. Με δεδομένη την επανάληψη τις τελευταίες δεκαετίες πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή και την πρόκληση ζημιών σε υποδομές και καλλιέργειες, προτίθεστε να προβείτε σε συνολική μελέτη και εκπόνηση των αναγκαίων έργων;
2. Σε ποιές ενέργειες θα προβείτε για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές που καταστράφηκαν στον δήμο Αγιάς από την επέλαση της κακοκαιρίας “Αθηνάς” αλλά και την έγκαιρη αποτύπωση των ζημιών στην αγροτική παραγωγή και τη δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων;

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος με Υπεξ Κύπρου: Η συμφωνία Μητσοτάκη-Μακρόν προάγγελος κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 1 1

Λευκωσία, 11 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ:

Η συμφωνία Μητσοτάκη-Μακρόν προάγγελος κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας

«Η Ελλάδα παραμένει συμπαραστάτης και αρωγός της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ειλικρινή προσπάθεια που καταβάλλει για επανέναρξη του διαλόγου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό, λύση που θα είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το μέλλον της Κύπρου μπορεί να είναι μόνον αυτό στο οποίο θα έχουν απαλειφθεί οι αναχρονιστικές εγγυήσεις και θα αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα, και όλοι οι νόμιμοι πολίτες της Δημοκρατίας θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα, όπως όλοι οι πολίτες της ΕΕ». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.
Ο ΓΓ της ΔΣΟ, συναντήθηκε με τον Κύπριο Υπεξ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Μεγαλόνησο ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστα Τασούλα, στις εκδηλώσεις Μνήμης για την κατεχόμενη Μόρφου.
Στη συνάντηση, που συμμετείχαν, επίσης, μέλη ξένων αντιπροσωπειών που βρίσκονται στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις στην Μόρφου, ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Κυπριακό μετά την κλιμάκωση της τουρκικής αδιαλλαξίας και τη διακοπή του διαλόγου με την τουρκοκυπριακή πλευρά, με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην τοποθέτησή του έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη-Μακρόν, που περιλαμβάνει την αγορά τελευταίας τεχνολογίας γαλλικών φρεγατών αλλά και ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής, λέγοντας ότι «το γεγονός αυτό αλλάζει τις ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο». Επιπλέον, σημείωσε ότι «η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο, είναι προάγγελος, μιας κοινής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας, παράλληλα με το ΝΑΤΟ».

Στον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς
Ο Έλληνας βουλευτής είχε συνάντηση και με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, στρατηγό Δημόκριτο Ζερβάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε σε ζητήματα της αρμοδιότητάς του. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον αρχηγό, με τον οποίο είναι παλαιοί γνώριμοι, καθώς πριν έλθει στην Κύπρο υπήρξε Αρχηγός της Α΄ Στρατιάς, που εδρεύει στη Λάρισα. Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε «στην αυξανόμενα προκλητική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα, φθάνοντας στο σημείο να αμφισβητεί ακόμη και την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου, όπως τόνισε πρόσφατα και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας», και υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, η τουρκική ηγεσία, δέσμια του μεγαλοϊδεατισμού της, έχει καταστήσει την Τουρκία παράγοντα αστάθειας στην γενικότερη περιοχή, και απαιτείται ενότητα και εγρήγορση για την αντιμετώπιση όλων των πιθανών προκλήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο»
Πριν τη συνάντηση με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Στη Μονή Κύκκου και τον Τάφο Μακαρίου
Ο επικεφαλής της ΔΣΟ κατά την παραμονή του στη Μεγαλόνησο μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου, όπου ξεναγήθηκε από τον Έφορό της μοναχό Αγαθόνικο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη Μονή είχε υπηρετήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄, ως δόκιμος μοναχός. Κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ εκεί γίνονταν συναντήσεις του Μακαρίου με τον Γεώργιο Γρίβα (Διγενή), στρατιωτικό αρχηγό της οργάνωσης. Στην Μονή υπάρχει και η γνωστή εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, που κατά την παράδοση φέρεται να είναι αγιογραφημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά, ενώ λειτουργεί και Μουσείο στο οποίο εκτίθενται εκκλησιαστικά κειμήλια, χειρόγραφα, αλλά και αρχαία αντικείμενα.
Τέλος, ο ΓΓ της ΔΣΟ επισκέφθηκε το Θρονί, όπου σε περιόδους ανομβρίας οι πατέρες της μονής λιτάνευαν την εικόνα της Παναγίας, και στην κορυφή του βουνού, την τοποθετούσαν σε ξύλινο θρόνο, τελώντας παράκληση για τερματισμό της ανομβρίας. Στο Θρονί βρίσκεται και ο τάφος του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπίσκοπου Μακαρίου Γ΄.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 2 1

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 4

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 5

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 6

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 7

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 8

Φωτ. 1. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη.

Φωτ. 2. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών και τον δήμαρχο Μόρφου.

Φωτ. 3. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς στρατηγό Δημόκριτο Ζερβάκη.

Φωτ. 4. Ενημέρωση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Φωτ. 5, 6 Επίσκεψη του ΓΓ της ΔΣΟ στην Μονή Κύκκου.

Φωτ. 7, 8. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο Θρονί, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Μακαρίου.

Read more...